Go Map نقشه

راهکارهای ساده کاهش قند خون پس از غذا

راهکارهای ساده کاهش قند خون پس از غذا

به گزارش نقشه، خراسان رضوی بدن پس از مصرف وعده های غذایی، کربوهیدرات های موجود در غذا را به گلوکز (نوعی قند) تبدیل و سپس وارد خون می کند، این عملکرد باعث می شود که سطح قند خون پس از صرف غذا افزایش یابد.



اگر به بیماری دیابت مبتلا شدید یا در معرض خطر مبتلاشدن به آن هستید، این افزایش ناگهانی قند خون می تواند مضر باشد. خبر خوب اینست که راهکارهای آسانی وجود دارد که می توانید برای پایدارتر نگه داشتن قند خون خود پس از غذا انجام دهید.

یکی از نکات مفید، انتخاب غذای مناسب می باشد. کربوهیدرات ها بیشترین تاثیر بر قند خون را دارند، اما همه کربوهیدرات ها تاثیر یکسانی ندارند. برخی موجب افزایش سریع قند خون می شوند، در صورتیکه برخی دیگر تاثیر کندتری دارند.

شاخص گلیسمی (GI)، نشان داده است که یک غذا با چه سرعتی قند خون را بیشتر می کند. غذاهای با شاخص گلیسمی بالا مانند نان سفید، برنج سفید و نوشیدنی های شیرین موجب افزایش سریع قند خون می شوند. غذاهای با شاخص گلیسمی پایین، مانند غلات کامل، سبزیجات و بیشتر میوه ها، سبب افزایش آهسته تر قند خون می شوند.

سیب زمینی، کینوا، عدس و سیب درختی انتخابهای عالی با شاخص گلیسمی پایین هستند. میوه هایی مانند هندوانه و آناناس دارای شاخص گلیسمی بالاتر هستند، ازاین رو بهتر است آنها را در مقادیر کم مصرف کنید.

نکته دیگر اینست که کربوهیدرات ها را همراه با پروتئین و چربی های سالم مصرف کنید. مصرف فقط کربوهیدرات می تواند قند خون را به سرعت افزایش دهد. اما وقتی آنها را با پروتئین و چربی همراه می کنید، بدن شما آنها را کندتر هضم می کند و قند خون شما بتدریج افزایش خواهد یافت.

بنابراین به جای خوردن پاستا یا نان ساده، چیزی مانند مرغ، ماهی، لوبیا یا آووکادو را به وعده غذایی خود اضافه کنید. سالاد با مرغ کبابی و آجیل یا ساندویچ با حمص و سبزیجات نیز انتخاب خوبی است.

مصرف وعده های غذایی کوچک تر و بیشتر در طول روز نیز می تواند کمک کننده باشد. وعده های غذایی بزرگ با کربوهیدرات زیاد می تواند به افزایش شدید قند خون منجر شود. هر سه تا چهار ساعت وعده های غذایی کوچک تر و متعادل بخورید. مطمئن شوید که هر وعده غذایی شامل کربوهیدرات، پروتئین و چربی است تا به ثابت نگه داشتن قند خون شما کمک نماید.

ورزش، یکی دیگر از راه های عالی برای مدیریت قند خون است. فعال بودن به بدن شما کمک می نماید تا از انسولین بهتر استفاده نماید و همین طور به انتقال قند از خون به سلول های شما کمک می نماید. این کار مانع از بالا رفتن بیش از اندازه قند خون شما بعد از غذا خوردن می شود.

لازم نیست تمرینات شدید انجام دهید، فقط پیاده روی، شنا یا دوچرخه سواری به مدت ۳۰ دقیقه در بیشتر روزهای هفته می تواند تفاوت زیادی ایجاد نماید.

نوشیدن آب همراه با وعده های غذایی نیز در کاهش قند خون موثر است. آب، هضم را آهسته و به کنترل قند خون کمک خواهد نمود و همین طور به شما یادآوری می کند که احساس سیری کنید و می تواند از پرخوری جلوگیری نماید. اهتمام کنید روزانه هشت تا ۱۰ فنجان آب بنوشید و از مصرف نوشیدنی های شیرین یا آبمیوه ها همراه با وعده های غذایی خودداری کنید.

اگر دیابت دارید یا اهتمام در پیش گیری از مبتلاشدن به دیابت دارید، این تغییرات کوچک واقعاً می توانند کمک کنند. انتخاب غذاها با شاخص گلیسمی پایین، ترکیب کربوهیدرات ها با پروتئین و چربی، مصرف وعده های غذایی کوچک تر در دفعات بیشتر، فعال ماندن و نوشیدن آب، همگی می توانند سطح قند خون شما را ثابت نگه دارند.

سایت ساینس گزارش کرد، با افزودن این عادات ساده به زندگی روزمره خود، می توانید کنترل بهتری بر سلامت خود داشته باشید و خطر مبتلاشدن به مشکلات در ارتباط با دیابت را کاهش دهید.

حرف آخر اینکه کربوهیدرات ها بیشترین تأثیر بر قند خون را دارند، اما همه کربوهیدرات ها تأثیر یکسانی ندارند. سالاد با مرغ کبابی و آجیل یا ساندویچ با حمص و سبزیجات هم انتخاب خوبی است.


منبع:

1404/07/25
12:15:57
5.0 از 5
17
تگهای خبر: سایت
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

GoMap گو کپ