Go Map نقشه
در یك مطالعه انجام شد

بررسی خصوصیت های ضد دردی و آنتی اکسیدانی گیاه مارچوبه

بررسی خصوصیت های ضد دردی و آنتی اکسیدانی گیاه مارچوبه

پژوهشگران با انجام یک مطالعه ترکیبات موجود در عصاره ریشه گیاه مارچوبه و فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد دردی این گیاه را بررسی کردند.



به گزارش نقشه به نقل از ایسنا، گیاه مارچوبه؛ گیاهی بومی اغلب مناطق اروپا، آفریقا و آسیا است که در سرتاسر جهان مصرف می شود. این گیاه اغلب برای تهیه سوپ ها، سالادها و... استفاده می شود.

علاوه بر اهمیت غذایی، مارچوبه دارای اثرات درمانی بسیاری است. در چندین مطالعه اثرات ضد فشار خون، افت قند خون، کاهش چربی خون مارچوبه مشخص شده. همینطور اثرات ضد توموری، محافظت کبدی و اثرات آنتی اکسیدانی در حیوان آزمایشگاهی نشان داده شده است.

بر همین اساس پژوهشگران با انجام یک مطالعه ترکیبات شیمیایی عصاره ریشه گیاه مارچوبه را مورد بررسی قرار دادند و فعالیت آنتی اکسیدانی آنها را در آزمایشگاه ارزیابی کردند. همینطور تاثیرات ضد دردی احتمالی این گیاه هم در موش های صحرایی بررسی گردید.

نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان داد که عصاره ریشه این گیاه غنی از ترکیبات «فلاونوئیدی» است و همینطور مقادیر کمتری «ساپونین» دارد. همینطور مشخص شد که این عصاره دارای اثرات آنتی اکسیدانی است.

بررسی های اثرات ضد دردی این عصاره با دو روش مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که این عصاره می تواند اثرات ضد دردی نسبی در موش های صحرایی داشته باشد. به قول پژوهشگران این تحقیق؛ عصاره ریشه مارچوبه دارای فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد درد است و امکان دارد این تاثیرات به خاطر وجود ترکیبات فلاونوئیدی باشد.

این محققان معتقدند که مطالعات بیشتری برای ارزیابی ترکیبات فیتوشیمیایی مسئول فعالیتهای آنتی اکسیدانی و ضد دردی و همینطور شناسایی مکانیسم دقیق اثرات ضد دردی این گیاه ضروری می باشد. همینطور باید مطالعات بیشتری برای اطمینان از ایمنی عصاره این گیاه صورت گیرد.

در انجام این تحقیق محمد فتحعلی پور، امید صفا و بهاره رفیعی؛ پژوهشگران دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، به همراه محمدرضا دلنوازی؛ پژوهشگر دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران و ناصر ظریفی نیا از سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی صفی آباد دزفول با یکدیگر مشارکت داشتند.

یافته های این مطالعه به صورت مقاله علمی با عنوان «اثرات آنتی اکسیدانی و ضددردی عصاره هیدروالکلی ریشه مارچوبه» در نشریه Physiology and Pharmacology زیر نظر انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران انتشار یافته است.







منبع:

1400/10/07
11:17:50
5.0 از 5
529
تگهای خبر: آموزش , تحقیقات , دانشگاه , محققان
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
GoMap گو کپ