رئیس فراكسیون مناطق آزاد صنعتی – تجاری مجلس خبرداد
عرضه طرح جهش تولید دانش بنیان به مجلس یازدهم
به گزارش نقشه رئیس فراكسیون مناطق آزاد صنعتی - تجاری مجلس از عرضه طرح جهش تولید دانش بنیان در مجلس شورای اسلامی دوره یازدهم اطلاع داد و اظهار داشت: منطقه آزاد ارس باید بیشتر به سمت صنعتی تر شدن حركت نماید تا تجاری شدن.
به گزارش نقشه به نقل از ایسنا، معصومه پاشایی بهرام در دومین نشست تخصصی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور که در محل پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به اینکه نباید برای هر ۷ منطقه آزاد نسخه یکسانی پیچیده شود، اظهار نمود: برای این مناطق مشوق هایی در نظر گرفته شد اما متأسفانه خیلی از مناطق زمانی به توسعه رسیدند که زمان این مشوق ها آخر یافته بود.
وی با اشاره به اینکه دیدگاه مجلس یازدهم در ابتدا به مناطق آزاد منفی بود اما الان چنین نیست، اظهار داشت: منطقه آزاد ارس باید بیشتر به سمت صنعتی تر شدن حرکت نماید تا تجاری شدن. همینطور باید به ظرفیت های گردشگری این منطقه توجه ویژه و اهمیت داده شود و باید در این مناطق مدیریت یکپارچه ای وجود داشته باشد.
در ادامه این نشست احمد جمالی سرپرست معاون اقتصادی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی با اشاره به اینکه رویکرد اصلی در تأسیس مناطق آزاد ایجاد تعامل با حوزه بین الملل بوده است، اضافه کرد: باید به موارد قانونی بعنوان ستون های اصلی مناطق آزاد توجه گردد.
وی با اشاره به اینکه برای تحقق صادرات دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و همکاران تلاش کردند، اظهار داشت: در فاصله سال های ۸۰ تا ۸۹ مجموعه صادرات بیشتر از ۱۳۰ میلیارد دلار و در سال گذشته، تولیدات ۴۰ میلیارد دلار بوده است.
سرپرست معاون اقتصادی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی با اشاره به اختصاص تشویق هایی برای این مناطق با هدف افزایش صادرات و ایجاد اشتغال در ادامه تصریح کرد: در این بازه زمانی بیشتر از ۲۰۰۰ واحد تولیدی و بیشتر از ۱۰۰۰ بخش خدماتی در مناطق آزاد تشکیل شد که به اشتغال کمک کرد.
جمالی با اشاره به اینکه الان پایین ترین میزان بیکاری در مناطق آزاد است، اظهار داشت: در فاصله سالهای ۹۲ تا ۹۸ بیشتر از ۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی صورت گرفت که در حوزه سرمایه بخش خصوصی نقش پررنگی دارد. وی عمده سرمایه گذاری را در مناطق آزاد صادرات محور برشمرد.
بر طبق این گزارش، قاسمی زاده مدیر برنامه ریزی و بودجه دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد با اشاره به اینکه از آبان ماه وارد بودجه ۱۴۰۰ می شویم، اظهار داشت: باید برنامه هفتم را در مناطق آزاد زودتر از سرزمین اصلی اجرا کرد.
وی با اشاره به اینکه نباید برای مناطق آزاد برنامه ریزی جامع شود، اضافه کرد: برنامه هفتم بر اساس برخی چالش ها و صدمه های بنیادی دنبال می شود.
مدیر برنامه ریزی و بودجه دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد افزود: تشکیلات و نیروی انسانی در مناطق آزاد نیازمند بازسازی و بازبینی هستند. از مسائل اساسی در مناطق آزاد بحث اقتصادی می باشد همینطور توانمندسازی جوامع محلی و مردم محلی هم اصلی اساسی است.
قاسمی زاده با اشاره به اینکه برای ۶۹۰ پروژه عمرانی در مناطق آزاد بودجه مصوب داریم، اظهار داشت: بخش مهم صادرات و تولیدات در مناطق ویژه وجود دارد.
محسن نریمان مدیر عامل سازمان منطقه آزاد تجاری – صنعتی ارس هم با اشاره به اینکه هدف از ایجاد مناطق آزاد حذف بروکراتیک پیچ در پیچ بوده است، اظهار داشت: در قبال آن وظیف داریم مدیریت یکپارچه ای در مناطق آزاد ایجاد نماییم.
وی با اشاره به ماده ۶۵ قانون و تاکید بر ایجاد یکپارچگی مدیریت در این مناطق اضافه کرد: در سال هایی، واردات بر صادرات در منطقه آزاد ارس تفوق یافت اما در سالهای اخیر و تحت فشارهای تحریم صادرات افزایش و واردات کاهش پیدا کرد.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد تجاری – صنعتی ارس با اشاره به اینکه الان تزار تجاری منطقه آزاد ارس ۳۴۰ میلیون دلار است، در ادامه از طریق اندازی صندوق پژوهش و فناوری برای شرکتهای دانش بنیان در این منطقه اطلاع داد و اظهار داشت: همینطور فضای مناسب۵۰ هکتاری برای این شرکتهای دانش بنیان در نظر گرفته ایم.
نریمان با اشاره به اینکه باید میان صاحبان ایده و سرمایه گذاران تفاهمی ایجاد شود، اضافه کرد: باید شمار شرکت دانش بنیان در منطق آزاد ارس افزایش یابد.
منبع: gomap.ir
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب