چاره ای پایدار برای جایگزینی پلاستیک های یکبار مصرف
به گزارش نقشه، خراسان رضوی دانشمندان پوشش طبیعی ضدآب بوجود آورده اند که امکان دارد جایگزین مناسبی برای پوشش های پلاستیکی یکبار مصرف و مواد مصنوعی مورد استفاده در لیوان ها باشد.
گروه پژوهشی دانشگاه «مین» به دنبال این مورد بود که آیا قارچ خوراکی می تواند با الیاف چوبی فرآوری شده ترکیب شود تا عبور آب، روغن و چربی را مسدود کند و همین طور این پوشش برای غذا ایمن و تولید آن آسان باشد.
پژوهشگران برای درک این مورد، ایده خودرا بر روی مواد معمولی آزمایش کردند تا دریابند در شرایط واقعی چه طور عمل می کند.
نحوه عملکرد پوشش
این پژوهش بر روی قارچی (Trametes versicolor) متمرکز شد که بر روی چوب رشد می کند. زیر کلاهک این قارچ، ساختاری متراکم از میسلیوم ها تشکیل می شود که از رشته های نازکی تولید شده است. این رشته ها مانند سپر طبیعی عمل و آب را دفع می کنند.
پژوهشگران، میسلیوم را با نانوفیبرهای سلولزی ترکیب کردند، این نانوفیبرها الیاف ریزی هستند که در تولید کاغذ استفاده می شوند و به تشکیل لایه های مقاوم در مقابل اکسیژن، روغن و چربی کمک می کنند. هنگامی که نانوفیبرها با میسلیوم ترکیب شدند، ماده ای ایجاد کردند بطوریکه سطح محافظتی محکمی بر روی هر چیزی تشکیل داد که با آن تماس داشت.
کیتلین هاول، پژوهشگر این تحقیق اظهار داشت: هدف این است که استفاده از پلاستیک کم شود و طبیعت قبلا راهکارهای هوشمندانه ای برای خیلی از مشکلات مدرن ارایه کرده است. امیدواریم که با ارایه راه های بیشتر برای کاهش وابستگی به پلاستیک های یکبار مصرف، بتوانیم به کاهش زباله هایی که به محل های دفن زباله و اقیانوس ها می رود، کمک نماییم.
نحوه رشد پوشش
دانشمندان قارچ را در محلول مایع شامل نانوفیبرهای سلولزی پرورش دادند وسپس لایه های نازکی از این ترکیب را بر روی کاغذ، جین، نمد پلی استر و ورق های نازک چوب توسکا پخش کردند. تمامی نمونه ها در دماهای گرم نگهداری شدند تا رشد قارچ تسهیل شود. بعد از سه روز، سطحی قوی مقاوم در مقابل آب تشکیل شد. بعد از چهار روز، پوشش کمی ضخیم تر و لکه های زرد، نارنجی یا قهوه ای رنگی بیشتر شد که نشان دهنده رشد قارچ بود. سپس پژوهشگران نمونه ها را در فر قرار دادند تا رشد بیشتر متوقف و پوشش بطور کامل خشک شود. ضخامت غائی مشابه ضخامت یک لایه رنگ بود.
نتایج
زمانی که گروه پژوهشی قطرات آب را به مواد اضافه کرد، قطرات به صورت دانه های گرد درآمدند. در مواد اصلاح نشده، قطرات مسطح یا جذب شدند که نشان دهنده این بود، لایه قارچی مانع جذب آب می شود. این پوشش همین طور از نفوذ مایعاتی مانند ان-هپتان، تولوئن و روغن کرچک جلوگیری کرد. نتایج آزمایش ها نشان داد که لایه محافظ در مقابل چند نوع مایع کارآیی دارد که نشان دهنده جایگزینی امیدوارکننده برای خیلی از پوشش های مبتنی بر پلاستیک مورد استفاده در بسته بندی و خدمات غذایی است برای اینکه سطح آن طبیعی و ایمن برای تماس با غذا باقی ماند.
اهمیت تحقیق
سایت اینجیرینگ گزارش کرد، مواد مبتنی بر میسلیوم در چندین صنعت توجه زیادی را به خود جلب کرده اند. مهندسان از قارچ ها برای ساخت کاشی های ساختمانی و عایق استفاده می نمایند. پژوهشگران پروژه ای از دانشگاه فناوری نانیانگ در سنگاپور از باقی مانده بامبو و میسلیوم قارچ صدفی برای ایجاد کاشی های خنک کننده استفاده کردند. پروژه دیگری از دانشگاه نیوکاسل در بریتانیا به بررسی ترکیب میسلیوم به نام «میکوکریت» پرداخته است که می تواند مانند یک فرم سبک از بتن عمل کند.
نتایج این پژوهش در نشریه «لانگمویر» (Langmuir) انتشار یافته است.
امیدواریم که با ارائه راه های بیشتر برای کاهش وابستگی به پلاستیک های یک بار مصرف، بتوانیم به کاهش زباله هایی که به محل های دفن زباله و اقیانوس ها می رود، کمک نماییم. ضخامت غائی مشابه ضخامت یک لایه رنگ بود.
منبع: gomap.ir
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب