Go Map نقشه
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی مطرح كرد

آقطی گیاهی معرق و تب بر

آقطی گیاهی معرق و تب بر

به گزارش نقشه مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اشاره به این که گل های گیاه آقطی مدر، معرق و تب بر است، اظهار نمود: مصرف خوراکی و استعمال میوه آن برای سیاه کردن و پیشگیری از ریزش مو مفید می باشد.


به گزارش نقشه به نقل از ایسنا، مهندس محسن پویان ضمن اشاره به این که آقطی را با نام هایی چون خمان کبیر، آقطی سیاه، سبوقه، تِر، دارگن، انگور کولی و خمان می شناسند، اظهار داشت: طبیعت این گیاه سرد و خشک است.
وی ضمن اشاره به این که گل های این گیاه مدر، معرق و تب بر است و در بیماری های سیفلیس و روماتیسم کاربرد دارد، بیان نمود: میوه و پوست ریشه آن ملین است و میوه و ریشه آن خاصیت مسهلی دارد.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان این که، ریشه ساییده آن برای ترمیم استخوان شکسته مفید می باشد و نشستن در دمکرده آن برای رفع سستی رحم نافع است، افزود: مصرف خوراکی و استعمال میوه آن برای سیاه کردن و پیشگیری از ریزش مو مفید می باشد و برگ آن بند آورنده خون ریزی است.
مهندس پویان با بیان اینکه برگ وگل آقطی را به صورت دم کرده یا بخور در سرماخوردگی استفاده می نمایند، افزود: این گیاه در بیماری آنفولانزا کاربرد دارد.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی درباره میزان مصرف گیاه اظهار داشت: جهت استفاده از ریشه و برای تعریق مقدار 1 تا 10 گرم از گیاه خشک را می توان خورد و جوشانده گلهای تازه آن به میزان 15 تا 30 گرم در یک لیتر آب تهیه می شود.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، پویان خاطرنشان کرد: برای دمکرده آن از یک قاشق غذاخوری ماده خشک گیاه در یک لیتر آب جوش استفاده می شود و مقدار خوراک مجاز آن 2 تا 4 گرم به صورت دمکرده و سه بار در روز می باشد.




منبع:

1400/02/08
22:45:42
5.0 / 5
279
تگهای خبر: تحقیقات , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
GoMap گو کپ