Go Map نقشه

بهینه سازی سلول های خورشیدی با مواد پروسکایت

بهینه سازی سلول های خورشیدی با مواد پروسکایت

به گزارش نقشه، پژوهشگر ایرانی موفق به اجرای طرح ساخت و بهینه سازی سلول های خورشیدی نانو متخلخل پروسکایتی سه بُعدی با استفاده از مواد پروسکایت دوبُعدی شد.


به گزارش گروه علمی ایرنا از بنیاد ملی علم ایران (INSF)، ساخت و بهینه سازی سلول های خورشیدی نانو متخلخل پروسکایتی سه بعدی با استفاده از مواد پروسکایت دوبعدی عنوان رساله دکتری مهناز مظفری است که با راهنمائی عباس بهجت و حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام داده است.
مظفری با مدرک دکتری تخصصی فیزیک - اپتیک و لیزر از دانشگاه یزد در رابطه با این طرح توضیح داد: بحران انرژی در سالهای اخیر، کشورهای جهان را بر آن داشته که با مسایل در ارتباط با انرژی، برخوردی متفاوت کنند که دراین میان جایگزینی انرژی های فسیلی با انرژی های تجدیدپذیر و همچون انرژی خورشیدی به منظور کاهش و صرفه جویی در مصرف انرژی، کنترل عرضه و تقاضای انرژی و کاهش انتشار گازهای آلاینده با استقبال فراوانی روبرو شده است.
این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان نمود: برآوردها نشان داده است که کشورهای جهان انرژی خورشید را بعنوان یکی از منابع اصلی تأمین کننده انرژی در آینده می دانند و بر این اساس از هم اینک برنامه ریزی و فعالیتهای گسترده ای در جهت گسترش کاربرد این نوع انرژی در مصارف مختلف به انجام رسانده اند.
وی خاطرنشان کرد: با عنایت به فرآیند نسبتاً ساده ساخت سلول های خورشیدی پروسکایتی در مقایسه با سلول های خورشیدی نسل قبل، در بازه زمانی کوتاه این نوع سلول های خورشیدی پیشرفت قابل توجهی داشته است. مهم ترین اهداف محققان در ساخت سلول های خورشیدی بهبود بازده، پایداری و کاهش هزینه تولید آن هاست.
مظفری خاطرنشان کرد: در این پژوهش تلاش شد که سلول های خورشیدی پروسکایتی سه بعدی با ساختار نانو متخلخل ساخته شود و بهینه سازی های موردنیاز برای افزایش عملکرد سلول های خورشیدی صورت گیرد. سپس برای بهبود پایداری سلول های خورشیدی پروسکایتی به شناسایی کاتیون پروسکایت دوبعدی مناسب پرداخته می شود.
وی افزود: با عنایت به لزوم جایگزین کردن سوخت های فسیلی با منابع انرژی تجدیدپذیر، مدتهاست استفاده از انرژی خورشیدی مورد توجه قرار گرفته است. امروزه محققان در کوشش برای دستیابی به سلول های خورشیدی ارزانقیمت دارای بازده بالا هستند. بنابراین با عنایت به خصوصیت های منحصربه فرد و مزایای ترکیبات پروسکایتی، سلول های خورشیدی پروسکایتی، در چند سال گذشته محور انجام پژوهش های فراوان بوده اند.
این پژوهشگر در ادامه اضافه کرد: با وجود این که این نسل از سلول ها در طول کمتر از ۱۰ سال از آغاز ظهورشان به بازده بالای ۲۲ درصد رسیدند اما این سلول ها به دما، نور و رطوبت حساس بوده و به مرور زمان گرفتار افت بازده و خرابی می شوند.
مظفری در انتها تصریح کرد: به کار بردن روش ها و مواد مناسب جهت افزایش هم زمان بازده و پایداری، مسأله بسیار مهمی است که هدف از این طرح هم تحقق این امر به حساب می آید.




منبع:

1404/03/04
13:21:59
5.0 از 5
16
تگهای خبر: دانشگاه , محققان , هزینه
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

GoMap گو کپ