Go Map نقشه

دیپلماسی محیط زیست توسعه یابد و دخل و تصرف در طبیعت کاهش

دیپلماسی محیط زیست توسعه یابد و دخل و تصرف در طبیعت کاهش

به گزارش نقشه دانشیار دانشگاه خوارزمی با اشاره به اینکه ایران در کمربند مخوف بیابانی دنیا قرار دارد، اظهار داشت: برای کاهش مخاطرات طوفان های گرد و خاک که حالا تهران را درنوردیده است، باید دیپلماسی محیط زیست را توسعه و دخل و تصرف در محیط زیست را کاهش دهیم.


به گزارش نقشه به نقل از ایسنا، دکتر مهری اکبری، دانشیار آب و هواشناسی دانشگاه خوارزمی در نشست تخصصی تحلیل مخاطره گرد و غبار که در پژوهشکده سوانح طبیعی برگزار شد، اظهار داشت: برمبنای آخرین گزارشی که انتشار یافته است، ۷۵ درصد ریزگردها منشا و کانون های طبیعی و ۲۵ درصد کانون انسان ساز دارند.
وی با اعلان اینکه هیات بین الدوله تغییر اقلیم مفهوم "سازگاری"را بعنوان یکی از راهکارهای مقابله با ریزگردها مطرح کرده است، اظهار نمود: سیلاب ها، طوفان های ریزگردها و خشکسالی از عوارض تغییر اقلیم است، به شکلی که در زمان ترسالی با سیلاب ها و در زمام خشکسالی با طوفان های ریزگرد مواجه هستیم؛ بدین جهت دو استراتژی سازگاری و کاهش گازهای گلخانه ای برای کاهش اثرات تغییر اقلیم مورد تاکید قرار گرفته است.
اکبری، این استراتژی ها را سبب افزایش تاب آوری بشر برای مخاطرات انسان ساز عنوان نمود و افزود: ایران به سبب قرار گرفتن در کمربند مخوف بیابانی جهان، در طول تاریخ خود یک کشور گرم و خشک بوده و بنا بر این بوده است که نیاکان ما با راه اندازی قنوات، مهندسی آب را به دنیا معرفی کردند.
دانشیار دانشگاه خوارزمی با اشاره به آسمان غبار آلود تهران در امسال، اشاره کرد: در گذشته استان هایی چون کرمانشاه، ایلام، خوزستان و شهر اهواز درگیر مخاطره طوفان های گرد و غبار بودند، ولی هم اینک به سبب تغییر اقلیم شاهد نفوذ این طوفان ها در تهران هستیم.
این محقق حوزه آب و هواشناسی اشاره کرد: وضعیت در آینده بدتر خواهد شد و خشکسالی ها و سیلاب های بدتری را تجربه خواهیم کرد.
وی با اشاره به اجرای مطالعات طوفان های ریزگرد، اظهار نمود: در بررسی های انجام شده بیشتر کشورها در قالب پروژه Adaptation Fund Project توانستند از منابع مالی دراین زمینه بهره مند شوند، ولی از این فرصت استفاده نشده است و با توجه به این که پژوهشکده سوانح طبیعی دارای کرسی مخاطرات است، می تواند از این فرصت برای تحقیقات بیشتر استفاده نماید.
این دانشیار گروه آب و هواشناسی دانشگاه خوارزمی با اعلان اینکه عمده ترین کانون های انتشار طوفان های ریزگرد در ایران از کشورهای ترکیه و سوریه است، اضافه کرد: این طوفان ها فرامرزی هستند و تجربیات جهانی نشان داده است که سیاست و دانش در کنار هم می توانند این مخاطره را مهار کند.
اکبری، بیابان زایی را از با اهمیت ترین دلیلهای ایجاد کانون های گرد و خاک عنوان نمود و تصریح کرد: این در حالیست که تجربیات جهانی مطلب دیگری را به ما می گوید. کشور چین از سال ۲۰۱۶ بوسیله ایجاد جنگل های مصنوعی انسان ساز بزرگترین دیوار سبز جهانی در دنیا را ایجاد کرد، ولی مؤثر واقع نشد و بانک جهانی اعلام نمود که دراین زمینه باید کیفیت برداشت از محیط زیست بهبود یابد.
وی بر لزوم توسعه سامانه های سریع هشدار برای مدیریت این مخاطره اصرار کرد و اظهار داشت: در ایام گذشته به سبب آلودگی هوا بصورت دیرهنگام مدارس تعطیل شد، در صورتیکه با توسعه این سامانه ها، وزارت آموزش و پرورش زمان کافی در اختیار دارد که بتواند آموزش آنلاین را جایگزین آموزش های حضوری کند.

این دانشیار دانشگاه خوارزمی با اشاره به حضور ۱۶ وزارتخانه و سازمان در ستاد مقابله با ریزگرد، اشاره کرد: هنوز خروجی های آنها برای کاهش طوفان های گرد و غبار قابل لمس برای مردم نیست و نیاز داریم دانشگاه ها از فاز شناسایی یک گام به جلو بگذارند و راه حل عرضه کنند.

اکبری، کاهش دخل و تصرف در طبیعت خصوصاً با تجربیاتی که در سد گتوند داشتیم و ارائه آموزش به مردم و توسعه دیپلماسی محیط زیستی را دراین زمینه مؤثر دانست.




منبع:

1401/03/02
22:31:16
5.0 از 5
497
تگهای خبر: آموزش , آنلاین , تجربه , تحقیقات
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
GoMap گو کپ