مروری بر نتایج یك تحقیق؛
كدام محصولات كشاورزی نیترات بالاتری دارند؟
نقشه: پژوهشگران با انجام یک مطالعه میزان نیترات و فلزات سنگین (سرب و کادمیوم) در محصولات کشاورزی را بررسی کردند.
به گزارش نقشه به نقل از ایسنا، سبزیجات نقش مهمی در تغذیه انسان ایفا می کنند. میوه ها و سبزیجات از اجزای مهم رژیم غذایی سالم هستند و افزایش مصرف آنها از فاکتورهای مهم بهبود وضعیت تغذیه و کاهش خطر بیماریها و ارتقاء سلامت تلقی می شود.
سلامت محصولات کشاورزی در دهه های اخیر به سبب مصرف بی رویه انواع علف کش ها، سموم، آفت کش ها و هورمون ها مورد تهدید قرار گرفته است که منجر به تشدید مرگ و میر و کاهش متوسط عمر جمعیت انسانی دنیا با بروز انواع بیماریها و آلودگی های زیست محیطی شده است.
با توجه به این مسئله پژوهشگران با انجام یک مطالعه میزان نیترات و فلزات سنگین (سرب و کادمیوم) در محصولات کشاورزی عرضه شده در سطح شهر اراک را مورد بررسی قرار دادند.
بررسی های انجام شده نشان داد که بیشترین میزان تجمیع سرب در سبزیجات برگی (۶.۶۱) است و میزان کادمیوم در تمام محصولات مجاز بود. میزان تجمیع فلزات سنگین در فصل های گرم سال (سرب: ۰.۰۲± ۱۲.۴۴) بیشتر است. همین طور پتانسیل خطرپذیری بیماریهای غیرسرطانی در رابطه با سرب و کادمیوم پایین است.
در خصوص آلایندگی به نیترات نیز بیشترین میزان تجمع نیترات در محصولات برگی (۵.۲۱± ۷۴.۱۲۹) و بیشترین غلظت نیترات در محصولات کشت شده در شمال ایران (۶.۱۷±۷۸.۱۰۶) بود.
بیشترین خطربیماری زایی غیر سرطانی ناشی از مصرف اسفناج، سبزی خوردن، گندم، برنج و سیب زمینی بود که قوت غالب مردم ایران است.
نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «بررسی میزان نیترات و فلزات سنگین (سرب و کادمیوم) در محصولات کشاورزی عرضه شده در سطح شهر اراک در فصول مختلف سال ۱۳۹۸» در پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور انتشار یافته و دکتر رضا تاجیک، دکتر عباس علیمرادیان، محدثه آصفری، دکتر سید محمد جمالیان، دکتر رحمت اله مرادزاده و دکتر محسن شمسی؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی اراک در انجام این مطالعه مشارکت داشتند.
منبع: نقشه
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب