Go Map نقشه
محرم خانی:

كارآفرینان توانمند از دل آموزش صحیح بیرون می آیند

كارآفرینان توانمند از دل آموزش صحیح بیرون می آیند

مرکزی یک پیشران طرح ملی توسعه مشاغل خانگی که در حوزه پوشاک در شهرستان اراک فعالیت می کند، اظهار داشت: کارآفرینان و تولیدکنندگان توانمند از دل آموزش صحیح بیرون می آیند.


فاطمه محرم خانی در گفتگو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه در حوزه آموزش تولید پوشاک و صنایع دستی و هنرهای تزئینی فعالیت نموده و دارای تحصیلات آکادمیک در رشته تکنولوژی دوخت هستم، اظهار نمود: از سال ۱۳۷۲با تاسیس آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای به نام ارمغان در شهر اراک آغاز به فعالیت کردم. هدف از تأسیس آموزشگاه آموزش صحیح مهارت و کمک به شروع کسب و کار پایدار برای جوانان و علاقه مندان به هنر است.
وی به اهم فعالیت ها و موفقیت های کسب شده خود پرداخت و اظهار داشت: معرفی بعنوان مربی نمونه در چندین مرحله از سازمان آموزش فنی و حرفه ای کل کشور، کسب مهر اصالت(نشان ملی) از سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی کل کشور، تدریس خلاقیت و نوآوری در گذر مهارت برای نخستین بار در برنامه زنده خانه آفتابی در مورد کمک به اقتصاد خانواده، کسب چندین ثبت در بنیاد ملی مد و لباس کشوری و کسب مدال نقره(رتبه دوم) کشوری برای نخستین بار در المپیاد فناوری مد برای استان مرکزی همچون توفیقاتی است که کسب کردم.
وی با تقدیر از وزارت تعاون کار و امور اجتماعی و جهاد دانشگاهی واحد استان مرکزی در اجرای طرح توسعه مشاغل خانگی اظهار داشت: این طرح فرصتی را فراهم نموده است تا جوانان با ایده های خود در جهت راه اندازی کسب و کارهای جدید و ایجاد بازارهای تجاری نوین و استفاده بهینه از آن برای دستیابی به سود مالی و رفاه بیشتر به بازار ورود کرده و بتوانند با خلاقیت و نوآوری نقش قابل ملاحظه ای در رشد و بهبود کیفیت اقتصادی و اجتماعی جامعه ایفا کنند.
محرم خانی اضافه کرد: نظر من بعنوان یک پیشران طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، طراحان و تولیدکنندگان پوشاک می توانند بعنوان چهره های موثر در حوزه های فرهنگی و اجتماعی کشور نقش مهمی را داشته باشند. وظیفه خود می دانم که به کسانی که دانش آموخته دانشگاهی هستند و با یک دنیا آمال و آرزو به فکر کار هستند ولی امکان کار کردن پیدا نمی کنند یا نمی توانند کار مورد علاقه خویش را انجام دهند کمکی کرده باشم تا با یادگیری و توکل به خدا با مهارت، کسب و کاری را راه اندازی کنند. مثلا با طراحی و دوخت لباس برای خود و خانواده، کار آغاز می شود و بعد دوخت لباس اقوام، بعد همشهری یا هم استانی و بعد تولید کننده کشوری و بعد بین المللی می شویم. بر این اساس کسب و کار از حوزه های کوچک خانگی شروع شده و به کسب و کار بزرگ تبدیل می شود و کمک می نماید که با یادگیری مهارت در حوزه پوشاک کسب و کاری را راه اندازی کنند.
وی با اشاره به اینکه همیشه بعنوان پیشران آماده مشاوره دادن به این افراد هستم، افزود: در کارگاه شخصی خودم ابتدا با تولید(چادرهای آستین دار) شروع کردم. بعد از آن طراحی و تولید روکش تشک های طبی را راه اندازی کردم و با بکارگیری ۲۵ نفر دوزنده در نمایشگاه های مختلف در کل کشور تولیداتم ارائه شد و کار خوب پیش می رفت تا با مشکل تأمین مواد اولیه و شرایط موجود به جهت تحریم ها گرفتار مشکل شدیم.
او از وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی خواست تا با اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی فضایی را فراهم نمایند تا تولیدکنندگان بتوانند چرخ کارگاه های خویش را بهتر بچرخانند و برای تقویت تولید داخل اشتغالزایی پایدار و استفاده بهینه از نیروی کار ماهر تمرکز داشته باشند تا بتوانند کسب و کار را رونق دهند.
این ﭘﻴﺸﺮاﻥ ﻃﺮﺡ ﻣﻠی ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻣﺸﺎﻏﻞ ﺧﺎﻧﮕی و تولیدکننده پوشاک افزود: در واقع صنعت پوشاک همچون صنایعی است که به سرعت با هزینه کم گرفتار رقیب می شود و یکی از رقبای بزرگ در این صنعت، صنایع خارجی است که عامل موثری برای از بین بردن تولیدکننده داخلی است. واردات پوشاک در این صنعت طی سالهای اخیر باعث خروج نیمی از تولید کنندگان از این صنعت شده است و بیشترین کالاهایی که در بازار پوشاک ایران است کالای چینی است.
او ضمن اشاره به اینکه یکی از طریق های خودکفایی در خانه توجه بر روی آوردن به طرح توسعه مشاغل خانگی و راه اندازی کسب و کار خانگی است، اظهار نمود: به نظر من این امر یک نوع کارآفرینی بشمار می رود و می تواند جهت رفع بیکاری و کمک به هزینه خانواده مثمر ثمر باشد. میتوان ایجاد شغل با حداقل سرمایه را از این طریق فراهم نمود و به صورت پاره وقت و با آموزش دوره های کوتاه مدت و آموزش مهارت صحیح که احتیاج به فضای خاصی نداشته باشد از مشاغل خانگی برای کاهش هزینه خانوار استفاده نمود. در بیشتر مشاغل خانگی، نقش اصلی را بانوان به عهده دارند، بر این اساس، طرح توسعه مشاغل خانگی جهاد دانشگاهی در توانمندسازی زنان ﺷﻬﺮﻱ و روستایی نقش بسزایی می تواند داشته باشد.
محرم خانی ضمن اشاره به اینکه برخورداری مشاغل خانگی از نام تجاری می تواند به شناخت بیشتر این مشاغل کمک نماید و بازار بزرگ تری برای فروش تولیدات ایجاد نماید، اظهار داشت: خیلی از تولیدکنندگان بزرگ کار خویش را از کسب و کار کوچک آغاز کرده و بعدا آن را توسعه می دهند. مشاغل خانگی بهترین فرصت است برای کسانی که مهارت دارند، ولی امکان فعالیت در بیرون از خانه را ندارند.
وی در مورد مزایای مشاغل خانگی اظهار داشت: افراد به جای اینکه هزینه های زیادی برای اجاره ساختمان پرداخت کنند در منزل شخصی کار و کسب خویش را راه اندازی می کنند ولی این کسب و کار باید مزاحمت برای همسایگان نداشته باشد و آلودگی زیست محیطی، صوتی و بصری نداشته و با رعایت کامل حقوق همسایگان صورت گیرد.
او پایین بودن هزینه های رفت و آمد اشخاص را از دیگر مزایا برشمرد و اضافه کرد: در مشاغل خانگی میتوان از توانمندی های دیگر افراد خانواده بهره برد و در هر زمان می توانیم کار را انجام دهیم و یک زمان خاص برای کار کردن وجود ندارد. از طرفی با هر خصوصیت جسمی، افراد می توانند کار را شروع کنند و در نتیجه محدودیتی برای افراد دارای معلولیت جسمی هم وجود ندارد و استقلال عمل بیشتر برای پرداختن به شغل مناسب از دیگر مزایای اشتغال خانگی است.
محرم خانی بیان نمود: با ایجاد مشاغل خانگی میتوان به اعضا یا افراد خانواده فرهنگ کار در خانواده را آموزش داد و تمایل اعضای خانواده برای پیوستن به کسب و کار و همدلی و درک بیشتر از یکدیگر افزایش می یابد. با خلاقیت و نوآوری در این کسب و کار میتوان درآمد بیشتری را ایجاد کرد. برخی از کالاها مهم نیست که در کجا تولید شوند فقط کیفیت آنها مهم می باشد.
وی بیان نمود: آرزوی هر جامعه پیشرفت و تعالی افراد آن و داشتن انسانهای توانمند است این افراد از دل آموزش صحیح بیرون خواهند آمد و با علم و دانشی که از راه آموزش کسب کرده اند می توانند به بهبود وضع زندگی خود و جامعه دست یابند.
او اظهار داشت: آموزش های صحیح به جهت انعطاف پذیری و نشات گرفتن از خصیصه های بازار کار، امکان به روز شدن و تکمیل مهارت را برای افراد فراهم می آورد و کلام آخر اینکه عشق، مهارت، خلاقیت و نوآوری نیروی محرکه موفقیت است.
گفتنی است، طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با کارفرمایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تسهیلگری جهاددانشگاهی به به این نهاد بعنوان یک نهاد توسعه ای، واسطه ای و تسهیل گر واگذار شده است تا این نهاد با اتصال تولیدکنندگان به بازار با شناسایی و توانمندسازی(آموزش و مشاوره) اشخاص حقیقی و حقوقی به پایدارسازی مشاغل خانگی بپردازد.



1400/02/20
11:07:05
5.0 از 5
1000
تگهای خبر: آموزش , بازار , بین المللی , تكنولوژی
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
GoMap گو کپ