با حضور معاون علمی رئیس جمهور؛
تجلیل از ۸ استاد شریف برای تدوین سرفصل های آموزشی هوش مصنوعی
نقشه: هشت عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور به عنوان برگزیدگان فراخوان تدوین سرفصل های آموزشی هوش مصنوعی مورد تجلیل قرار گرفتند.
به گزارش گروه علمی ایرنا از دانشگاه صنعتی شریف، آیین تجلیل از برگزیدگان فراخوان تدوین سرفصل های آموزشی هوش مصنوعی در رشته های دانشگاهی، با حضور حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور، محمدصادق خیاطیان رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، مینایی دبیر ستاد هوش مصنوعی و شقایق حق جوی جوانمرد رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی و تعدادی از استادان دانشگاه های سراسر کشور در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار و از ۵۰ طرح برگزیده در عرصه های فنی مهندسی، علوم پزشکی، علوم پایه - کشاورزی و علوم انسانی تجلیل شد. همین طور از ۸ استاد دانشگاه شریف در چهار حوزه؛ گروه فنی و مهندسی، علوم پزشکی، علوم پایه - کشاورزی و علوم انسانی تجلیل شد.
با اعلام هیات داوران در گروه فنی و مهندسی؛ از سیدمحمدعلی امامی با طرح«سیستم های کنترل هوشمند برای مهندسی هوافضا»، زهرا امینی با طرح «حمل و نقل هوشمند»، سعید خدایگان با طرح«یادگیری ماشین کاربردی در مهندسی مکانیک» و علیرضا طاهری با طرح «رباتیک اجتماعی شناختی»، تقدیر گردید.
همچنین در گروه علوم پایه کشاورزی؛ از هادی پرستارشهری با طرح «کاربرد هوش مصنوعی در شیمی» و صادق رئیسی با طرح«یادگیری ماشین در فیزیک» و در گروه علوم پزشکی از عمادالدین فاطمی زاده با طرح«پردازش و تحلیل هوشمند تصاویر پزشکی» و در گروه علوم انسانی از سیدایمان میرعمادی با طرح «هوش مصنوعی؛ نوآوری و جامعه»، تجیل شد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور نیز در این مراسم از تدوین و ارائه برنامه جامع معاونت علمی در عرصه هوش مصنوعی با عنوان «طرح جامع اقدام مشترک ملی برای هوش مصنوعی» آگاهی داد که اولین گام ها در راه اجرای آن درحال پیمودن است.
تجلی گاه هوش مصنوعی در دنیای امروز هنر است
حسین افشین، حضور در بین اهالی دانشگاه را فرصتی مغتنم دید و گفت: جمع امروز، ثمره ایده دکتر دهقانی فیروز آبادی است و به نمایندگی از جانب او اینجا حاضر شده ایم.
اما نکته ای که از دید افشین مغفول نماند، غیبت رشته های ریاضی، هنر و مهندسی مواد در میان سرفصل های ارائه شده بود و اظهار داشت: انقلاب صنعتی در نتیجه یک انقلاب علمی رقم می خورد و علم هم در رشته های فنی و مهندسی چیزی جز ریاضی و فیزیک نیست.
به گفته او، بی شک از دیگر تجلی گاه های تحولات هوش مصنوعی در دنیای امروز، هنر است و شاخه هایی همچون نقاشی، پویانمایی و مجسمه سازی در بین انواع هنر سهم بیشتری از تحولات هوش مصنوعی را از آن خود کرده اند.
معاون علمی افزود: از آنجائیکه کشور ما یکی از غنی ترین کشورها در عرصه معادن است مهندسی مواد و بهره گیری این شاخه علمی از تحولات هوش مصنوعی هم یک ضرورت بشمار می رود و شایسته است این سه حوزه (ریاضی، هنر و مهندسی مواد) در تدوین سرفصل های آموزشی هوش مصنوعی مورد توجه جدی تری قرار بگیرد.
افشین در ادامه از اقدامات کمیته داوران قدردانی نمود و از اهدای پژوهانه ای معادل طرح های برگزیده به این تیم آگاهی داد.
وی همین طور به فراخوان دیگری به همت بنیاد ملی علم ایران در عرصه هوش مصنوعی اشاره نمود و اظهار داشت: دغدغه ای که این جمع را به دورهم گردآورده است، دغدغه ای آموزشی است. در کنار این مهم در فراخوانی که با بنیاد علم منتشر نموده ایم می کوشیم یکسری مدارک و پیوست های علمی فارسی در حوزه های مختلف هوش مصنوعی تولید نماییم و هدف ما از این فراخوان در حقیقت تولید محتوای پژوهشی در عرصه هوش مصنوعی است. گرنت ارائه شده در این فراخوان تا سقف یک میلیارد تومان است و نصف این مبلغ را می توانند، صرف سخت افزار کنند. در این فراخوان هم چیزی حدود ۴۶۰ طرح دریافت شده است.
افشین اشاره کرد: اگر قرار باشد در هوش مصنوعی تحولی را رقم بزنیم، بی شک یکی از ارکان آن نیروی انسانی و مستندات علمی فارسی است. از ین جهت، در معاونت علمی ریاست جمهوری یک برنامه جامع را در دستور کار قرار داده ایم و می کوشیم تا ۱۱ مهر مصادف با هفته نخبگان طرح کلان معاونت در عرصه هوش مصنوعی (طرح جامع اقدام مشترک ملی برای هوش مصنوعی) را ارائه نماییم. در این طرح کلان، سه حوزه نیروی انسانی، زیرساخت و داده محل توجه بوده است.
منبع: gomap.ir
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب