Go Map نقشه
دهقان دهنوی:

90 درصد تولیدات كشور هیچ ارتباطی با بخش نوآوری ندارند

90 درصد تولیدات كشور هیچ ارتباطی با بخش نوآوری ندارند

به گزارش نقشه رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: هم اکنون بیش از 90 درصد تولید کشور در فضایی با سایز بزرگ انجام می شود که هیچ ارتباطی با بخش نوآوری ندارند.



به گزارش نقشه به نقل از بازار سرمایه، محمد‬ علی‬ دهقان دهنوی بامداد امروز سه شنبه ۲۲ تیر ماه در گردهمایی فعالان بازار سرمایه و نقش نهادهای مالی در توسعه سرمایه گذاری جسورانه با حضور مدیران صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر حرفه ای گرایی مدیریت این‬ صندوق اظهار داشت: این صندوق علاوه بر این که به حوزه های مختلف ورود کرده، نقش خودرا نیز بصورت اهرمی تعریف کرده است تا تجمیع منابع رخ دهد به این جهت در بخش هدایت منابع به حوزه نوآوری عملکرد بسیار خوبی دارد.
وی با اشاره به این که در بازار سرمایه تلاش نموده ایم بسترهای لازم ایجاد شود، اضافه کرد: با اتکا به روش های سنتی و فقط با تاکید بر تجهیز سرمایه ها در بخش سنتی نمی توان شاهد رشد گسترده ای بود و آنچه در صندوق نوآوری و شکوفایی رخ داده، بذری برای ایجاد جهش های بزرگ اقتصادیست.
به گفته رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، فرابورس ایران پرچم دار این بخش است و با اشتیاق و پشتکار در این عرصه حرکت می کند تا بستر مناسبی برای جمع آوری منابع باشد. بازار سرمایه خاصیت هایی دارد که تامین مالی را تسهیل می کند و می تواند منابع کوچک مردمی را جمع آوری و به سمت این بخش هدایت کند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در بخش دیگری از گردهمایی فعالان بازار سرمایه و نقش نهادهای مالی در توسعه سرمایه گذاری جسورانه، اضافه کرد: ورود صندوق های جسورانه در امتداد هدف تامین مالی صورت گرفته است، به این جهت اگر صندوقی شکل بگیرد اما طی چند سال فعالیتی نداشته باشد، به هیچ عنوان قابل قبول نیست و در عملکرد این صندوق ها و دریافت کارمزد مدیران آنان بازنگری صورت خواهد گرفت.
وی گفت: البته تعداد صندوق هایی که فعالیت نکرده اند، بسیار محدود است و بیشتر صندوق های سرمایه گذاری جسورانه، مشتاق توسعه و سرمایه گذاری هستند.
دهقان دهنوی با اشاره به این که در امتداد توسعه بیشتری حوزه نوآوری باید در دو بخش بررسی و فعالیت بیشتری انجام داد، اظهار داشت: شرکت های بزرگی در بازار سرمایه حضور دارند که تعدادی از آنها گرفتار مشکلاتی هستند، صندوق نوآوری و شکوفایی اگر با ایده های نوآوری بتواند مشکلات این بنگاه های تولیدی را حل کند، تحولی در این بخش رخ خواهد داد.
وی با تاکید بر این که در بخش تولید ایده باید فعالیت بیشتری صورت گیرد، اضافه کرد: ایده ها باید تولید شوند و به معرض ارزیابی برسند.
به گفته رییس سازمان بورس، هم اکنون بیش از ۹۰ درصد تولید کشور در فضایی با سایز بزرگ انجام می شود که هیچ ارتباطی با بخش نوآوری ندارند.
وی معتقد می باشد باید فضای نوآوری به سمتی هدایت شود که ایده ها در دل یک واحد تولیدی صنعتی و باهدف رفع مشکلات آن واحد طراحی شود.
دهقان دهنوی به موضوع آشنایی خانواده ها با اهمیت نوآوری و فناوری تاکید کرد و گفت: امروز باید خانواده ها نسبت به اهمیت نوآوری و فناوری آشنا گردند و آحاد جامعه به این باور برسد که برای آینده فرزندان باید از کودکی قوه خلاقانه و نوآوری را در آنها کشف کرد و پرورش داد.
بهبود شاخص دسترسی به سرمایه گذاری خطرپذیر در ایران
در ادامه این جلسه عارف علیقلی پور، مدیر نهادهای مالی فرابورس ایران با بررسی رتبه شاخص دسترسی به سرمایه گذاری خطرپذیر اظهار داشت: برخی تنگناهای سرمایه گذاری جسورانه در ایران مانع از جذب منابع مالی توسط شرکتها و استارتاپ ها شده است.
به گفته وی طبق گزارش رقابت پذیری جهانی که سالیانه توسط مجمع جهانی اقتصاد منتشر می شود، روند شاخص دسترسی به سرمایه گذاری خطرپذیر و رتبه ایران در سالهای مختلف رو به بهبود بوده، بطوریکه از رتبه ۱.۹ در سال ۲۰۱۳ به رتبه ۲.۲ در سال ۲۰۱۹ رسیده است.
همچنین در بین ۱۴۱ کشور جایگاه ایران از رتبه ۱۲۹ در سال ۲۰۱۳ به رتبه ۱۲۱ در سال ۲۰۱۹ ارتقا پیداکرده است.
به گفته علیقلی پور، یکی از چالش های این حوزه واسطه های نوآوری هستند و از طرف دیگر در فرایندهای اجرائی با کمبود دانش سرمایه گذاری در نهادهای مالی تخصصی خطرپذیر مواجهیم، هم اکنون در صندوق های جسورانه دانش مفید تولیدشده اما چون اکوسیستم کوچک است نتوانستیم به بلوغ کافی در این بخش برسیم.
مدیر نهادهای مالی فرابورس در ادامه اظهار نمود: اکنون بزرگ ترین صندوق خصوصی بازار سرمایه درحال پذیره نویسی واحدهای خود در فرابورس ایران بوده و ۱، ۹۲۵ میلیارد تومان مجموع سرمایه صندوق های جسورانه و خصوصی در بازار سرمایه است. ضمن آنکه قریب به ۷، ۷۰۰ میلیارد تومان نیز مجموع درخواست هایی است که برای تأسیس صندوق های خصوصی و جسورانه ارسال شده است.
علیقلی پور با اشاره به این که بازار سرمایه در زمینه تامین مالی نوآوری پیشرو است، اعلام نمود: سازمان بورس و اوراق بهادار موضوع تامین مالی در زمینه جسورانه را به فرابورس سپرده و ما همه تلاشمان را در توسعه این بخش به کار گرفته ایم.
وی در نهایت تنگناهای سرمایه گذاری جسورانه در کشور را در چهار مرحله پروسه سرمایه گذاری بررسی کرد و اظهار داشت: شناسایی و ارزیابی طرح ها، مذاکره و انعقاد قرارداد مشارکت، اجرای مشارکت و نظارت و خروج از سرمایه گذاری ها از مهم ترین تنگناهای این حوزه هستند که برای برون رفت از آنها باید برنامه ریزی و کوشش کرد.


منبع:

1400/04/24
12:09:02
5.0 از 5
1019
تگهای خبر: بازار , طراحی , فناوری
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
GoMap گو کپ