Go Map نقشه

تلاش پژوهشگران كشور برای درمان ام اس

تلاش پژوهشگران كشور برای درمان ام اس

از آنجائیکه هنوز هیچ درمان قطعی برای بیماری ام اس وجود ندارد، پژوهشگران کشور در تلاش هستند با بهره گیری از فناوری و سلول های بنیادی، گامی برای درمان این بیماری بردارند.


به گزارش نقشه به نقل از ایسنا، بیماری ام اس ره آورد زندگی مدرن و شهری است. بیماری که به هیچ سنی رحم نمی کند؛ اما شیوع آن در افراد ۲۰ تا ۴۰ ساله بیشتر است. این بیماری در افراد با مشکلاتی چون اختلال در بینایی، سوزن سوزن شدن و بی حسی، درد و اسپاسم، ضعف یا خستگی آغاز می شود و با عدم تعادل یا سرگیجه، مشکلات مثانه، اختلال عملکرد جنسی و مشکلات شناختی ادامه می یابد. این بیماری لزوما ارثی نیست اما طبق گزارش انجمن ملی ام اس، احتمال ابتلای افرادی که فرد مبتلا به این بیماری را در خانواده خود دارند به ام اس بیشتر است.
این بیماری که یک اختلال چالش برانگیز است درمان قطعی ندارد و هنوز هم دلیل اصلی بروز آن مشخص نشده است. ام اس یک بیماری خودایمنی است. در این بیماری سیستم ایمنی بدن به بافت خود حمله می کند و آنرا می توان یکی از شایع ترین علل ناتوانی نورولوژیکی در افراد جوان دانست.
اما برخی پژوهشگران، خیلی از درمان ها را کشف کرده اند که می تواند پیشرفت آنرا کند کند. با این وجود، استعداد ژنتیکی همراه با عوامل محیطی نقش مهمی در بروز این بیماری ایفا می کنند. تا حالا آثار درمانی برخی از داروهای تعدیل کننده ایمنی و ضدالتهابی برای ام اس مطالعه شده است، با این وجود، درمان های فعلی قادر به توقف کامل پیشرفت بیماری و تخریب نورون ها نیستند.
چند سالی است که پژوهشگران در تلاش هستند این بیماری را با بهره گیری از سلول های بنیادی درمان کنند و کارآزمایی هایی بالینی مختلفی در این زمینه در حال انجام می باشد. در سلول درمانی از سلول های زنده بدن استفاده می شود. این کار برای اولین بار ۵۰ سال پیش برای درمان سرطان خون با پیوند سلول های بنیادی خون ساز مغز استخوان از یک فرد سالم به یک بیمار سرطانی مورد استفاده قرار گرفت. امروز از سلول های بنیادی برای درمان بیماریهای مختلفی همچون بیماری قلبی، خود ایمنی، عصبی و غضروفی استفاده می شود.
سلول های بنیادی را روشی احتمالی برای درمان بیماری ام اس می دانند. روشی که با پیوند نوعی سلول های بنیادی پیر در رابطه با بیماری ام اس به سلول های جوان می تواند عملکرد این سلول ها را بهبود بخشد. این روش در درمان بیماری ام اس و دیگر بیماریهای انحطاطی سیستم عصبی موثر است. این سلول ها برای عملکرد مغز و سیستم عصبی حیاتی هستند. همه این روش ها در حال آزمون و خطا هستند تا بتوانند روشی موثر برای درمان بیماری ام اس شوند. یک بیماری آزاردهنده که برای فرد مبتلا عوارض زیادی دارد.
به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی نیز در تلاش است تا با کمک متخصصان، پژوهشگران، دانشگاه ها، مراکز نوآوری و شرکت های دانش بنیان و فناوری که در کشور وجود دارند برای درمان بیماری ام اس اقدام نماید. تلاش هایی که شروع شده و تحقیقات آن در راه دانش بنیانی ادامه یافته است. این تحقیقات با هدف به کارگیری تکنولوژی های جدید در درمان بیماریها انجام می شود. اگر این اقدامات در کشور به نتیجه برسد می تواند در کنار کند کردن روند رو به رشد این بیماری، درمان های امیدبخشی هم برای آن بیاید. سلول های حیات بخشی که زندگی را به بیماران هدیه می کند و امید به زندگی را در آنها می افزاید.



1399/10/18
14:29:27
0.0 از 5
1124
تگهای خبر: تحقیقات , تكنولوژی , دانش بنیان , دانشگاه
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
GoMap گو کپ