Go Map نقشه
به منظور استفاده در كیت های تشخیصی؛

شكل نوتركیب پروتئین های ویروس كووید-۱۹ تولید شد

شكل نوتركیب پروتئین های ویروس كووید-۱۹ تولید شد

پژوهشگران دانشگاه صنعتی اصفهان با بهره بردن از مهندسی ژنتیک و انتقال ژن از ویروس به باکتری، موفق به تولید گونه نوترکیب از پروتئین نوکلئوکپسید(N) و قسمتی از پروتئین اسپایک (S) ویروس کووید19(SARS-COV-2) بمنظور بهره برداری در کیت ها و آزمایش های تشخیصی این بیماری شدند.


به گزارش نقشه به نقل از ایسنا، دکتر آذر شاه پیری، عضو هیئت علمی گروه بیوتکنولوژی دانشکده مهندسی کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان این خبر اظهار داشت: پروتئین نوکلئوکپسید بر روی ژنوم ویروس قرار دارد و باتوجه به ایمنی زایی و فراوانی بالا یکی از بهترین آنتی ژن های ویروس برای تشخیص بیماری است.

شاه پیری اضافه کرد: پروتئین اسپایک (S) نیز بر روی سطح ویروس قرار دارد و نقش مهمی در شناسایی گیرنده و نفوذ ویروس به سلول دارد. بدین جهت ئتولید و مطالعه این پروتئین برای تحقیقات ضدویروسی و همین طور تولید واکسن بسیار حائز اهمیت می باشد.

وی با اعلان اینکه تولید این پروتئین ها تسهیل کننده ساخت کیت های باکیفیت تشخیص بیماری کووید -۱۹ است، اشاره کرد: استفاده از پروتئین نوترکیب نوکلئوکپسید(N) و قسمتی از پروتئین اسپایک (S) برای کیت های الایزا و کیت های تشخیص سریع در تشخیص آنتی بادی مقابل ویروس در خون مورد استفاده قرار می گیرد.

شاه پیری افزود: عملکرد این پروتئین ها درگروه بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان با ساخت کیت آزمایشگاهی بوسیله پوشش دهی میکروپلیت با پروتئین نوکلئوکپسید(N) و استفاده از سرم های استاندارد حاوی آنتی بادی های (IgG) و(IgM)، بررسی شده و به تأیید رسیده است.

وی افزود: طبق این پروسه وجود IgM نشانگر عفونت حاد و سابقه کوتاه مدت مبتلاشدن به ویروس می باشد. در صورتیکه منفی شدن IgM به همراه با لا رفتن IgG سابقه ابتلای قبلی به عفونت را نشان میدهد.

عضو هیئت علمی گروه بیوتکنولوژی دانشگاه صنعتی اصفهان در ادامه اضافه کرد: در صورتیکه وارد کردن تنها یک میلی گرم از این پروتئین حدود ۴۰۰ دلار هزینه در بر دارد، تولید این محصول در مقیاس بزرگ در آزمایشگاه گروه بیوتکنولوژی دانشکده کشاورزی این دانشگاه، این هزینه را بسیار مقرون به صرفه کرده و می تواند نیاز پژوهشگران کشور را تامین کند.

شاه پیری اشاره کرد: درگام بعدی می توان با بهره بردن از مهندسی پروتئین و جهش زایی هدفمند بر روی ژن های تولید کننده این پروتئین ها و تولید پروتئین های جهش یافته، به اطلاعاتی در ارتباط با مکانیسم دقیق عمل این ویروس که مرتب درآن جهش های ژنتیکی روی می دهد، دست یافت و این اطلاعات حتی در صورت ایمنی شدن افراد با واکسن برای کنترل بیماری در آینده مفید خواهد بود.

برمبنای اعلام وزارت علوم، این دستاورد با حمایت مرکز نوآوری و تجاری سازی فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان به انجام رسیده و الان آماده ارائه نتایج جهت بهره برداری در حوزه سلامت کشور است.



1399/09/18
17:54:52
5.0 / 5
493
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
GoMap گو کپ