Go Map نقشه

حذف آلاینده پساب با الیاف نانویی

حذف آلاینده پساب با الیاف نانویی

نقشه: پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیركبیر نخ هایی را با بهره گیری از نانو ذرات اكسید تیتانیوم معرفی كردند كه قادر به حذف آلاینده ها از پساب است.


به گزارش نقشه به نقل از ایسنا، بهاره مسیب ‏زاده دانشجوی كارشناسی ارشد مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی امیركبیر و مجری طرح با اعلان اینكه این پروژه با عنوان "تصفیه پیوسته پساب با بهره گیری از منسوجات مبتنی بر فناوری نانو" اجرایی شده است، اظهار داشت: این پروژه با هدف ارائه روشی كارآمد با بازدهی بالا جهت تصفیه پساب صنعت نساجی و رنگ طراحی شده است.
وی با بیان این‏كه در این پروژه راكتوری آزمایشگاهی طراحی شد كه با بهره گیری از نخ ‏های متشكل از نانوالیاف، پساب را در هنگام عبور و در لحظه رنگبری می‏ كند، اظهار نمود: در ساخت این نخ ‏ها از نانوذرات TiO2 (اكسید تیتانیوم) بهره بردیم كه كارایی زیادی در تخریب پساب دارند.
مسیب زاده با اشاره به روند اجرای پروژه توضیح داد: ابتدا نخی از نانوالیاف حاوی نانوذرات TiO2 به روش الكتروریسی با دو نازل تولید شده، سپس در راكتور آزمایشگاهی طراحی شده قرار گرفت. در این راكتور نخ همیشه در تماس با جریان پساب قرار می‎گیرد و آلاینده ‏های موجود در پساب را تخریب می‏ كند. این راكتور در زدودن آلاینده های آلی از پساب كارخانه ها خصوصاً در شرایطی كه پساب دارای رنگ و بو است ولی به لحاظ شاخص ‏های بیولوژیكی مشكلی ندارد، كارایی دارد.
مجری طرح اشاره كرد: استفاده از نخ متشكل از نانوالیاف بعنوان بستر برای نگه‏داری نانوذرات، به سبب نسبت سطح به حجم فوق العاده بالای نانوالیاف، موجب افزایش سطح مشترك بین نانوذرات و آلاینده‎ها و در نتیجه منجر به افزایش راندمان تخریب آلاینده‏ های موجود در پساب خواهد شد.
این دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیركبیر حذف مرحله پرهزینه زدودن نانوذرات از پساب را از دیگر مزایای این محصول نام برد و تصریح كرد: در این طرح سرعت تخریب پساب نسبت به روش‏ های دیگر بالاتر است؛ چونكه در روش ‏های معمول از راكتور گسسته جهت تخریب پساب استفاده می ‏شود ولی در این روش با بهره گیری از راكتور پیوسته سرعت حذف آلاینده ‏ها از پساب افزایش شایان توجهی خواهد داشت.
مسیب زاده با بیان این‏كه در این طرح برای فعال كردن نانوذرات TiO2 جهت تخریب آلاینده ‏ها از تابش فرابنفش بهره ‏بردیم، اظهار داشت: با افزایش سرعت تخریب آلاینده‎ها مصرف انرژی كاهش می‏ یابد.
این پروژه در امتداد پایان‏ نامه كارشناسی ارشد بهاره مسیب ‏زاده و به راهنمایی دكتر محمد امانی تهران و مشاوره دكتر فرناز معماریان از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی امیركبیر اجرایی شده است.





منبع:

1399/01/27
14:49:21
5.0 از 5
3326
تگهای خبر: دانشگاه , طراحی , فناوری , كارشناسی
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
GoMap گو کپ