Go Map نقشه

مغز به كمك 3 نوع سلول روز را از شب تشخیص می دهد

مغز به كمك 3 نوع سلول روز را از شب تشخیص می دهد

نقشه: پژوهشگران موسسه ˮسالكˮ(Salk) سلول های حساس به نور را در انسان شناسایی كرده اند كه بنظر می رسد به ایجاد چرخه سالم روز و شب كمك می كنند.


به گزارش نقشه به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، پژوهشگران از كشف سه نوع سلول در چشم خبر دادند كه نور را تشخیص می دهند و ساعت زیستی مغز را با نور محیط تراز می كنند. طی این مطالعه پژوهشگران سلول هایی به نام "سلول های حساس به نور گانگلیون شبكیه"(ipRGCs) را مورد بررسی قرار دادند.
نور روشن در شب چرخه های طبیعی روز-شب را كه ساعت زیستی نامیده می شود مختل می كند و می تواند موجب بی خوابی شود. در حقیقت، ساعت زیستی نقش عمده ای در سلامت دارند. چرخه شبانه روزی مختل شده با افزایش مبتلاشدن به بیماری هایی مانند سرطان، بیماری های قلبی، چاقی، اختلالات افسردگی و دیابت نوع ۲ در افرادی كه در شیفت شب كار می كنند مرتبط بوده است. بدین سبب درك چگونگی احساس چشمان انسان به نور می تواند منجر به توسعه درمان های بهتری برای مبازه با بیماری مانند افسردگی شود.
اخیر پژوهشگران موسسه سالك از كشف سه نوع سلول در چشم كه نور را تشخیص داده و ساعت زیستی مغز را با نور محیط ما تراز می كنند، آگاهی داده اند.
"سچیداناندا پاندا"(Satchidananda Panda) نویسنده ارشد این مطالعه اظهار داشت: ما اكثرا به یك گونه داخلی تبدیل گشته ایم و از چرخه طبیعی نور روز در طول روز و تاریكی تقریباً كامل در شب خارج شده ایم. درك چگونگی پاسخ ipRGC به كیفیت، كمیت، مدت زمان و توالی نور به ما كمك می نماید تا نورپردازی بهتری را برای ICU های نوزادان، مراكز مراقبت از كودكان، مدارس، كارخانه ها، دفاتر، بیمارستانها، خانه های سالمندان و حتی ایستگاه فضایی طراحی نماییم.
درك جدید از ipRGCs همین طور ممكنست به ما در تحقیقات آینده كه در زمینه ایجاد نور درمانی است، كمك نماید تا بتوان افسردگی، بی خوابی، كمبود توجه و بیش فعالی(ADHD)، درد میگرنی و حتی مشكلات خواب در میان بیماران را درمان نماییم.
در صورتیكه قبلاً ipRGC در شبكیه موش ها مشخص شده بود، این سلولها هیچ گاه در شبكیه انسان دیده نشده بود. در این مطالعه جدید، پژوهشگران از روش جدیدی استفاده كردند. پژوهشگران طی این مطالعه نمونه های شبكیه سالم افرادی كه فوت كرده بودند را مورد بررسی قرار دادند. پژوهشگران سپس این نمونه ها را در یك شبكه الكترود قرار دادند تا نحوه واكنش آنها به نور را بررسی نمایند. آنها دریافتند كه گروه كوچكی از سلول ها بعد از تنها ۳۰ ثانیه پالس نور ملتهب شدند و بعد از خاموش شدن چراغ، بعضی از این سلول ها چند ثانیه طول كشید تا التهاب آنها متوقف شود.
پژوهشگران چندین رنگ از نور را آزمایش كردند و دریافتند كه این سلول های "حساس به نور" نسبت به نور آبی حساس هستند. بعد از انجام آزمایش های مختلف آنها متوجه سه نوع مجزا سلول از ipRGC شدند. نوع ۱ نسبتاً سریع به نور پاسخ داد اما خاموش شدن مدت زمان زیادی طول كشید. برای روشن كردن نوع ۲ مدت زمان بیشتری طول كشید و خاموش بودن آن نیز بسیار طولانی بود. نوع ۳ فقط هنگامی كه یك چراغ بسیار روشن بود پاسخ داد، اما آنها سریع تر روشن شدند و به محض اینكه چراغ خاموش شد، خاموش شدند.
درك چگونگی عملكرد هر نوع ipRGC ممكنست به پژوهشگران در طراحی بهتر چراغ ها و توسعه درمانی كه بتواند فعالیت سلول را روشن یا خاموش كند، كمك نماید. مطالعه جدید در واقع به توضیح پدیده گزارش شده در مطالعات گذشته نیز كمك میكند كه در آنها گفته شده بود بعضی از افراد نابینا با وجود عدم توانایی دیدن، هنوز هم می توانند چرخه خواب و بیداری و ساعت زیستی خودرا با چرخه شبانه روزی هماهنگ كنند. بنابراین، آنها باید به صورتی نور را حس كنند. آنها دریافتند كه ipRGC سلول هایی هستند كه وظیفه ارسال آن سیگنال نوری به مغز را دارند. پاندا در آخر گفت گام بعدی پژوهشگران بررسی میزان خالص این سلول ها با رنگ های مختلف نور، شدت و مدت زمان های مختلف است.



1398/09/17
21:12:51
5.0 از 5
4702
تگهای خبر: تحقیقات , طراحی , كیفیت
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
GoMap گو کپ