Go Map نقشه
رئیس صندوق نوآوری تاكید كرد؛

سهم ۱۰ درصدی صنایع خلاق از تولید ناخالص داخلی تا ۲۰۳۰

سهم ۱۰ درصدی صنایع خلاق از تولید ناخالص داخلی تا ۲۰۳۰

به گزارش نقشه، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ضمن اشاره به آمار رشد صنایع خلاق گفت: پیشبینی می شود در سال ۲۰۳۰ میلادی، ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی در کل دنیا را صنایع خلاق و فرهنگی تشکیل دهد.



به گزارش نقشه به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، رویداد «تبادل فناوری اطلاعات در حوزه علوم و فرهنگ اسلامی» در شهر قم برگزار گردید.
دکتر محمدصادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در مراسم افتتاحیه این رویداد اظهار داشت: بعنوان فردی که سال ها در حوزه فناوری فعالیت می کنم، باید بگویم در سالهای گذشته تحولی در حوزه فناوری کشور اتفاق افتاده و آن ورود علوم انسانی و اسلامی به این حوزه بوده است. بخشی از این تحول هم به واسطه حضور آیت الله اعرافی بوده است که هر جا حضور دارند، منشاء خیر و برکت هستند.
رییس صندوق نوآوری درمورد ارتباط دین و فناوری اظهار داشت: از سه منظر میتوان به این مساله نگاه کرد: نخستین بخش، اثری است که فناوری بر معرفت دینی و رفتار دینی جامعه می گذارد. اینجا جایی است که حوزه ورود می کند. در واقع سوال اینجاست که وفتی یک فناوری وارد جامعه می شود، تاثیرش بر آحاد اجتماع از بعد دینی چیست؟ نمونه های زیادی وجود دارد که ورود و نفوذ فناوری های مختاف، تاثیرات متفاوت و گاهی اوقات منفی بر حیات دینی و اجتماعی دارند. دکتر خیاطیان افزود: از طرفی باید پرسید آیا دین و حیات مبتنی بر دین با فناوری و تاثیرات غیرقابل انکار فناوری در تعارض است؟ و آیا انسان فقط باید یکی را انتخاب کند؟ یا آن که میتوان این دو نگاه را به شکل سازگار باهم در نظر گرفت. نکته ای که به نظرم می تواند محوریت مبحث این جلسه باشد، اینست که فناوری بعنوان ابزار، می تواند چه تاثیری بر ترویج و انتشار مباحث دینی و به صورت خاص علوم انسانی و اسلامی داشته باشد؟ از طرفی چگونه فناوری را برای تولید محتوای اسلامی به خدمت بگیریم و شکل توزیع و انتشار و مباحث انسانی و اسلامی چگونه باید باشد؟ رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ضمن اشاره به این نکته که حوزه علمیه تابحال ۴۵۰ نیاز فناورانه در حوزه صنایع خلاق و فرهنگی را شناسایی کرده است، اضافه کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی، تمام توان و همت خویش را صرف به هم رسانی عرضه و تقاضا در این حوزه خواهد نمود. ضرورت برنامه ریزی در حوزه صنایع خلاق و فرهنگی
خیاطیان تصریح کرد: آمار رشد صنایع خلاق در دنیا تکان دهنده است. پیشبینی می شود که در سال ۲۰۳۰ میلادی، ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی در کل دنیا را صنایع خلاق و فرهنگی تشکیل دهند. امروز و در سال ۲۰۲۳، ارزش صنایع خلاق و فرهنگی بالغ بر یک هزار میلیارد دلار بوده است. این آمار نشان داده است که اگر در این عرصه برنامه ریزی نکنیم، گرفتار عقب ماندگی هایی خواهیم شد.
وی افزود: اقتصاد محتوا، بخشی از اقتصاد فرهنگی است و معتقدم، توسعه اقتصاد محتوا، مستلزم پنج رکن است. نخست، مبحث محتوا و بویژه تولید محتوای غنی است. دوم، نیروی انسانی خلاق است. سوم، بحث فناوری است که ظرفیتهای بسیار خوبی در کشور داریم. چهارمین مبحث سیاست گذاری است که بسیار حائز اهمیت می باشد و در رکن پنجم، مبحث سرمایه است. خیاطیان اضافه کرد: به سرمایه گذاری های جدی در این عرصه نیاز داریم. از طرفی، بازار بزرگی در این حوزه، چه در داخل و چه در خارج کشور داریم. کشورهای فارسی زبان و کشورهای اسلامی زیادی، علاقه مند همکاریهای فرهنگی در زمینه صنایع خلاق و فرهنگی با جمهوری اسلامی هستند.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: زیست بوم صنایع خلاق در کشور ما هنوز بالغ نیست و نیازمند گسترش این حوزه هستیم. از مجموع حدود ۹ هزار شرکت دانش بنیان در کل کشور تنها ۴۸ شرکت در صنایع خلاق و علوم انسانی کار می کنند. این آمار خیلی کم است. درخواستمان از بخش های مختلف بویژه حوزه علمیه قم اینست که نگاه عمیق تر و اقتصادی تری به مبحث داشته باشند.

1402/04/17
09:43:18
5.0 از 5
306
تگهای خبر: بازار , دانش بنیان , صنایع , فناوری
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
GoMap گو کپ