Go Map نقشه

محافظت از سلول های خورشیدی با كمك موی انسان!

محافظت از سلول های خورشیدی با كمك موی انسان!

نقشه: پژوهشگران استرالیایی در بررسی جدید خود نشان داده اند که با بهره گیری از موی انسان می توان به تقویت دوام سلول های خورشیدی و محافظت از آنها پرداخت.


به گزارش نقشه به نقل از ایسنا و به نقل از نیواطلس، کارآیی "سلول های خورشیدی پروسکایت" (perovskite solar cells) طی دهه گذشته، آنها را به فناوری های امیدوارکننده ای در حوزه انرژی های تجدیدپذیر تبدیل نموده است که به سرعت با عملکرد "سلول های خورشیدی سیلیکون مونوکریستالین" (monocrystalline silicon solar cells) سازگار می شود یا حتی از عملکرد آنها پیشی می گیرد.
با این وجود، بی ثباتی ذاتی و لطمه پذیری تعدادی از عناصر، مانع پذیرش جریان اصلی آنها می شود. دانشمندان استرالیایی باور دارند که ممکنست چاره این مشکلات، در موهای انسان پنهان شده باشد.
این کشف غیرمنتظره در حوزه پژوهش مربوط به سلول های بنیادی، در "دانشگاه فناوری کوئینزلند" (QUT) استرالیا صورت گرفته است و دانشمندان موفق شده اند از موهای انسان که در آرایشگاه ها روی زمین ریخته می شوند، برای ابداع نمایشگر "دیود نورگسیل ارگانیک" (OLED) استفاده کنند.
این فناوری، بر این واقعیت مبتنی است که موها از کربن و نیتروژن غنی هستند. این موضوع، یک خاصیت باارزش در مهندسی ذرات ساطع کننده نور محسوب می شود. دانشمندان، موها را در دمای ۲۴۰ درجه سلسیوس سوزاندند تا آنها را به ماده ای حاوی کربن و نیتروژن تبدیل کنند که در ساختار مولکولی قرار دارد.
محصول کربنی به دست آمده، علاقه دانشمندان دانشگاه فناوری کوئینزلند را که در حوزه پژوهش های مربوط به پروسکایت کار می کنند، برانگیخت و آنها تصمیم گرفتند تا این محصول را با سلول های خورشیدی ادغام کنند. دانشمندان دریافتند که این محصول، یک لایه موج مانند را روی سطح پروسکایت تشکیل می دهد که عملکرد آنرا حفظ می نماید.
"هونگشیا وانگ" (Hongxia Wang)، سرپرست این پژوهش اظهار داشت: این محصول، یک لایه محافظ دیگر را به وجود می آورد که به زره شباهت دارد و از ماده پروسکایت در مقابل رطوبت یا سایر عوامل محیطی که می توانند به آن لطمه برسانند، محافظت می کند.
دانشمندان گزارش دادند که استفاده از این محصول کربنی در سلول های خورشیدی پروسکایت، علاوه بر بهبود پایداری، کارآیی تبدیل نیرو را نیز بهبود می بخشد. این محصول تولید شده با موهای دور ریخته شده، علاوه بر تقویت پایداری و عملکرد، یک پروسه ساخت کم هزینه و پایدار را برای آنچه که شاید نسل بعدی سلول های خورشیدی باشد، نوید می دهد.
این پژوهش در "Journal of Materials Chemistry A" به چاپ رسید.




منبع:

1400/01/20
12:16:12
5.0 از 5
1047
تگهای خبر: دانشگاه , فناوری , هزینه
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
GoMap گو کپ