Go Map نقشه
در دانشگاه علم و صنعت انجام شد؛

رونمایی از سامانه سیاست گذاری هوشمند بحران های اپیدمیك

رونمایی از سامانه سیاست گذاری هوشمند بحران های اپیدمیك

نقشه: سامانه سیاست گذاری هوشمند بحران های اپیدمیك (ساهوپ) دانشگاه علم و صنعت ایران، امروز شنبه 13 اردیبهشت ماه با حضور دكتر مجتبی زارعی رئیس سازمان بسیج اساتید كشور، دكتر مفتاحی رئیس اندیشگاه بسیج اساتید كشور، مهندس ایلخان رئیس بسیج مهندسین عمران و معماری كشور، رئیس و تعدادی از مدیران و اساتید دانشگاه علم و صنعت رونمایی گردید.


به گزارش نقشه به نقل از ایسنا، درابتدای این جلسه دکتر میرسامان پیشوایی، عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی صنایع و مسئول بسیج اساتید دانشگاه علم و صنعت در سخنانی طراحی سامانه "ساهوپ" را حاصل همکاری اندیشکده حکمرانی باز بسیج اساتید دانشگاه، با دانشکده های مهندسی پیشرفت و مهندسی صنایع دانست و در تشریح لزوم عرضه آن اظهار داشت: دولت ها بدون سیاست گذاری های هوشمندانه و مبتنی بر شواهد علمی، هزینه های زیادی را به کشور تحمیل می کنند. اجرای طرح "ساهوپ"(سامانه سیاست گذاری هوشمند بحران های اپیدمیک)به اصلاح و ارتقای سبک حکمرانی در ایران کمک می نماید، چونکه ابزار سیاست گذاری هوشمند را در اختیار دولت می گذارد.

مدیر پروژه ساهوپ اضافه کرد: در دانشگاه علم و صنعت ایران تخصص های متنوع علوم انسانی و فنی در کنار یکدیگر وجود دارند و این یک مزیت رقابتی برای دانشگاه به حساب می آید.

دکتر پیشوایی، رصد پیامد سیاست ها، افزایش سرعت و دقت سیاست گذاری، تبدیل تصمیم های سیاسی به امری کارشناسی، امکان شبیه سازی بحران هایی مانند کرونا، تست انواع سیاست های کنترلی تحت دوزهای مختلف با زمان های اعمال متفاوت را همچون مزایای سامانه ساهوپ دانست و اظهار داشت: این سامانه توسط گروه ده نفره بین رشته ای با تخصص های مهندسی سیستم، سیاست گذاری و اپیدمولوژِی مبتنی بر متدولوژی پویایی شناسی سیستم ها و مدل اپیدمی اصلاح شده SEIR طی مدت دو ماه کار فشرده طراحی و پیاده سازی شده است.




وی درادامه به تشریح معماری و نحوه عملکرد این سامانه و تشریح محیط کاربری آن پرداخت و تصریح کرد: افراد عادی بدون بهره مندی از دانش تخصصی می توانند از سامانه مورد اشاره بهره بگیرند وما می توانیم در صورت حمایت کافی در آینده، ماژول بهینه سازی را برای پیشنهاد سیاست های اعمالی بهنیه به آن اضافه نماییم. افزایش دقت پارامترهای فنی با استفاده از تکنیک های یادگیری و تجربیات خبرگان اپیدمولوژی هم امکان دارد.

دکتر پیشوایی در انتها پیشنهاد راه اندازی مرکز حکمرانی هوشمند در دانشگاه علم و صنعت ایران را برای خدمت رسانی به بخش های مختلف حاکمیتی بیان کرد و توسعه سامانه های حکمرانی هوشمند در حوزه های مختلف اقتصادی و اجتماعی را با عنایت به نیازهای دستگاه های حاکمیتی و هم اتصال سیستم های اطلاعاتی به این سامانه ها برای افزایش دقت آنها را یک لزوم دانست.

در ادامه، دکتر زارعی رئیس سازمان بسیج اساتید کشور، در سخنانی ضمن اظهار خرسندی از رابطه خیلی خوب و مناسب دانشگاه علم و صنعت ایران و نهاد بسیج، آنرا ناشی از روحیه تعهد و علاقمندی این دانشگاه به پیشبرد امور نظام جمهوری اسلامی در حوزه های مختلف دانست و اظهار داشت: در آینده جنگ با ایران در حوزه های زیستی و شناختی است و دشمن می داند که قادر به حمله نظامی به ما نیست. بنابراین تشکیل قرارگاه ها و سامانه ها در آینده باید بر همین مبنا صورت بگیرد.

وی ادامه داد: ما با تمام قوا از این سامانه پشتیبانی می نماییم و باید برای عرضه رسمی آن به نهادهای دولتی و حاکمیتی از جانب خود دانشگاه اقدام گردد و دولت برای رشد آن حمایت مادی و معنوی به عمل آرد.

دکتر زارعی اظهار داشت: ما در دوران مواجهه با کرونا به تجربه معرفتی تازه ای رسیده ایم و آنهایی که خدا را کشته بودند و دنبال نظم معرفی تازه ای مبتنی بر راهبری علم بودند، متنبه شدند. رسانه های فارسی زبان زیر نظر پنتاگون تنها به سطح سیاسی این مورد توجه می کنند. ولی ما باید به سطح معرفی آن هم دقت نماییم. یورگن هابرماس فیلسوف مشهور آلمانی که قبلاً می گفت مدرنیته آشوب ها را به صورت خودسامان اداره می کند، الان می گوید باید از نئولیبرالیسم عبور نماییم، چونکه در روزهای کرونا به درد ما نخورد.




سطح دوم بحث پس از سطح معرفتی، سطح فلسفی است و آنهایی که علم را به جای خدا نشاندند نتیجه عمل خویش را دیدند. سطح سوم بحث هم سطح حکمرانی است. جمهوری اسلامی در این سه سطح با عنایت به امکانات و محدودیت هایی که داشته درست عمل کرده و در حوزه حکمرانی نسبت به کشورهای اروپایی عملکرد بهتری داشته است.

سپس دکتر ارجمندی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و هم آقایان دکتر معینی و دکتر فتحیان روسای دانشکده های مهندسی پیشرفت و مهندسی صنایع نظرات و پیشنهادات خویش را برای ارتقای سامانه ساهوپ و سامانه های مشابه با آن و هم الگوسازی برای همکاریهای گسترده تر و غلبه بر چالش های جهان بعد از کرونا مطرح نمودند.
در انتها این جلسه دکتر ذاکری رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران ضمن تقدیر از بسیج اساتید دانشگاه و دست اندرکاران طراحی سامانه ساهوپ اظهار داشت: در دو سال قبل کوشیده ایم ارتقای اعضای هیات علمی دانشگاه فناوری محور و نه صرفاً مقاله محور باشد و البته این مورد به معنای بی توجهی به آئین نامه ها نیست. ما به آئین نامه ها توجه داریم، ولی فعالیت در مراکز فناوری و نوآوری هم مهم می باشد. در این حوزه به مراکز فناوری و نوآوری هم پیشنهاداتی داده ایم.

وی ادامه داد: حرکت به سمت راه اندازی گرایش های میان رشته ای، رمز موفقیت دانشگاه ها در حوزه های آموزشی و پژوهشی است. تمرکز صرف بر آموزش های کلاسیک کافی نیست و خوشبختانه دانشکده های مختلف دانشگاه با همکاری یکدیگر گرایش های کاربردی و موثری بوجود آورده اند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و صنعت، دکتر ذاکری ضمن اشاره به دستاورد دانشگاه در تولید الکل در یک آزمایشگاه ظرف مدت ده روز از 28 اسفند تا هشت فروردین آنرا ناشی از روحیه جهادی دانشگاهیان دانست و اضافه کرد: با اینکه وظیفه دانشگاه ها تولید الکل نیست، ولی وقتی رابطه عرضه و تقاضا بر هم خورده، دانشگاه علم و صنعت ایران برای رفع نیاز مردم وارد عمل شده و الکل تولید می کند. الان بهترین فرصت برای نقش آفرینی کشور در زمینه صادرات در رابطه با بیماری کرونا است. ما باید به شرایط پساکرونا در جهان ونیازهای جدید توجه داشته باشیم و از فرصت ها و ظرفیت های بوجود آمده استفاده نماییم. راه اندازی مرکز نوآوری جدید دانشگاه هم به این امر کمک خواهد نمود.



1399/02/13
23:47:31
5.0 از 5
3071
تگهای خبر: آموزش , تجربه , دانشگاه , دستگاه
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
GoMap گو کپ