Go Map نقشه
در راستای اعمال مدیریت سبز صورت گرفت؛

فعالیت كارگروه راهبردی مدیریت سبز در دانشگاه ها

فعالیت كارگروه راهبردی مدیریت سبز در دانشگاه ها

به گزارش نقشه در جهت اعمال مدیریت سبز در دانشگاهها، مراكز آموزش عالی و پژوهشی سراسر كشور، كارگروه راهبری مدیریت سبز باهدف مدیریت مصرف آب در دانشگاه ها و مراكز آموزش عالی افتتاح شد.


به گزارش نقشه به نقل از ایسنا، برای این منظور در چند دانشگاه در نقاط مختلف كشور، پروژه هایی درزمینهٔ كاهش صرف آب طراحی و اجرایی شد كه در این خصوص می توان به دانشگاه های تهران، اصفهان، شهید بهشتی، هرمزگان، شهید مدنی آذربایجان، علوم كشاورزی و منابع طبیعی ساری، فنی و مهندسی گلپایگان، مركز منطقه ای اطلاع رسانی و علوم فناوری و مجتمع آموز عالی گناباد اشاره نمود.
نتایج بررسی های انجام شده به شرح زیراست:
دانشگاه تهران با احیای دو رشته قنات به طول ۱۸ كیلومتر كه از اوین تا كوی دانشگاه و از فرحزاد تا پردیس مركزی امتداد دارد به مدیریت مصرف آب در دانشگاه پرداخت كه دو رشته قنات مذكور توسط دانشگاه لایروبی، كمرگذاری و مرمت شده اند. با عنایت به اقدامات انجام شده در دانشگاه نتیجه ی آن قابل توجه است چنانچه میزان استحصال آب از این دو رشته به صورت میانگین ۱۴۰۰ مترمكعب در روز است.
دانشگاه اصفهان با اجرای پروژه لوله كشی دوال، پكیج، استخر و لوله كشی آبیاری توانست در نیمه اول امسال به میزان قابل توجهی در مصرف آب صرفه جویی كند.
دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در جهت مدیریت و مصرف آب در دانشگاه با نصب كنتورهای مصرف آب در محل های برون سپاری شده به پایش ماهانه و شبانه روزی میزان مصرف كل دانشگاه پرداخت و فلاش تانك های موجود را با فلاش تانك های با حجم كمتر جایگزین كرد و با لایروبی قنات های موجود و دوام بخشی آبدهی قنات ها به مدیریت مصرف آب دانشگاه كمك كرد.
مجتمع آموزش عالی گناباد هم با عنایت به اینكه این مجتمع دارای اراضی گسترده ای كه دارد، با اجرای آبیاری قطره ای در سطح ۹ هكتار از اراضی دانشگاه و كاشت گونه های مقاوم و نسبتاً مقاوم به خشكی در ۹ هكتار از اراضی دانشگاه اقدام نموده است.
این مجتمع استخرهای ذخیره آب ژئوممبران به ظرفیت ۱۰ هزار مترمكعب برای استفاده از آّب قنات در فصول پرآب را راه اندازی كرده و همینطور طرح جمع آوری آب های سطحی محوطه دانشگاه به منظور آبیاری فضای سبز و اجرای كانال های مربوط به این طرح را تهیه و تدوین كرد.
دانشگاه علوم كشاورزی و منابع طبیعی ساری هم به منظور مدیریت مصرف آب اقداماتی از قبیل ساخت و نصب منبع آب هوایی به ظرفیت ۵۵۰۰۰ لیتر، ساخت اتاقك و تهیه و نصب دستگاه دیزل ژنراتور، تهیه و نصب دستگاه دوزینك پمپ كلرزن، تهیه و نصب دستگاه هیدروسیكلون، حفر و راه اندازی یك حلقه چاه عمیق، راه اندازی اتاقك تصفیه آب، تهیه و نصب دستگاه تصفیه آب مركزی، تفكیك خطوط انتقال و توزیع آب آشامیدنی، بهداشتی و فضای سبز در گستره دانشگاه و تهیه و نصب كنتورهای هوشمند بر چاه های در حال بهره برداری در دانشگاه را به انجام رسانده است.
در دانشگاه فنی و مهندسی گلپایگان استخر ذخیره آبی با ظرفیت حدودی ۶۳۰۰ مترمكعب در ضلع غربی دانشگاه در بالاترین نقطه ازلحاظ شیبی جهت ذخیره سازی آب سهمیه دانشگاه از سد گلپایگان ساخته شد. در این پروژه بزرگ، آب ذخیره شده به تدریج و در طول یك ماه به مصرف فضای سبز و درختان می رسد. همینطور این دانشگاه سهمیه ای معادل ۴۰ ساعت در هر ۱۰ روز از آب سد گلپایگان را داراست كه می تواند با بهره برداری كامل از این طرح خیلی از مشكلات تأمین آب فضای سبز خویش را حل كند.
به گزارش اداره كل روابط عمومی وزارت علوم، مركز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری هم با راه اندازی استخر ذخیره آب، تنظیم و برنامه ریزی عملیات رسوب زدایی و شستشوی غیر اسیدی دوره ای دیگ های بخار، برنامه ریزی جهت اجرای شبكه آبیاری هوشمند فضای سبزخصوصا در ساعات شب یا صبح، استفاده از سیستم آبیاری قطره ای، جداسازی آب آشامیدنی با آب جاری در شبكه، تغییر پوشش گیاهی فضای سبز به وسیله درختان به وسیله درختان با مصرف آب كمتر و مدیریت سیستم موتورخانه مركزی در حضور كاركنان و اقدامات دیگر در جهت مدیریت مصرف آب همت گمارده است.
دانشگاه هرمزگان هم علاوه بر آبیاری قطره ای فضای سبز دانشگاه، در خوابگاه های دانشجویی هم با نصب سردوش های كاهنده مصرف آب به مدیریت مصرف آب خود پرداخت.



1398/05/12
17:45:34
5.0 از 5
5210
تگهای خبر: دانشگاه , طراحی , فناوری , وزارت علوم
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
GoMap گو کپ