Go Map نقشه

ساخت شیر كنترل دبی برای توزیع عادلانه آب در كشاورزی

ساخت شیر كنترل دبی برای توزیع عادلانه آب در كشاورزی

نقشه: پژوهشگران دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) با انجام یك فعالیت پژوهشی موفق به طراحی و ساخت سازه ای مكانیكی-هیدرولیكی با عنوان «شیر كنترل دبی» برای توزیع عادلانه آب زیرزمینی شدند.


به گزارش نقشه به نقل از ایسنا، پژوهشگران دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) با پشتیبانی صندوق پشتیبانی از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در طرحی پژوهشی موفق به طراحی و ساخت سازه ای مكانیكی-هیدرولیكی با عنوان «شیر كنترل دبی» برای توزیع عادلانه آب زیرزمینی در بخش كشاورزی شدند.

محمد بی جن خان، مجری طرح پژوهشی «طراحی و ساخت سازه ای مكانیكی-هیدرولیكی برای توزیع عادلانه آب زیرزمینی» در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینكه این پروژه از یك ایده آغاز شد، اظهار نمود: این ایده سال ۹۵ با هدف صرفه جویی در آب و انرژی شكل گرفت و برای تحقق این هدف نیاز به ابزار بود و صندوق پشتیبانی از پژوهشگران و فناوران كشور از آن حمایت كرد.

وی افزود: بدین سبب با انجام پژوهش ها و تحقیقات این وسیله با عنوان «شیر كنترل دبی» طراحی شد و توانستیم نمونه های اولیه در مقیاس آزمایشگاهی را تولید نماییم.
مجری طرح پژوهشی «طراحی و ساخت سازه ای مكانیكی-هیدرولیكی برای توزیع عادلانه آب زیرزمینی» اضافه كرد: هم اكنون ۶ نمونه از این شیر برای دبی نیم تا ۱۰ لیتر بر ثانیه ساخته شده است؛ از خاصیت های آن این است كه با تغییر فشار هر دبی ثابتی را عبور می دهد.

وی با اشاره به اینكه این ابزار در پروژه های بزرگ كه در جنوب كشور انجام می شود، كاربرد فراوانی برای تقسیم آب خواهد داشت، افزود: كاربرد این شیرهای كنترل برای توزیع عادلانه آب زیرزمینی است، البته در انواع روش های آبیاری نیز كاربرد دارد كه با این ابزار برای هر دبی تنظیمی با افزایش فشار از ورود آب اضافه جلوگیری می شود.

بی جن خان افزود: با تحقیقاتی كه انجام دادیم در آبیاری نواری با این وسیله قابلیت صرفه جویی ۲۰ تا ۵۰ درصدی با عنایت به فشار كاركرد سیستم وجود دارد.
وی اشاره كرد: در طراحی این شیرها مبحث انرژی دارای اهمیت است تا با پایین ترین میزان انرژی آب پخش شود. البته تمركز كار ما در فشارهای پایین است اما قابلیت كاركرد و طراحی آن برای هر فشاری وجود دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) عنوان كرد: این شیر در فشارهای پایین و كمتر از یك اتمسفر كار می كند و كاربرد آن در توزیع و انتقال آب به وسیله لوله است؛ در بازار شیرهایی كه با فشار پایین كار می كند، وجود ندارد و برمبنای تحقیقات صورت گرفته نمونه مشابه خارجی نیز مشاهده نشده است.

وی ادامه داد: هر پروژه ای به جهت اینكه به دست مصرف كننده برسد، باید مراحل پژوهشی را كامل كند و هم اكنون ۷۰ درصد اطلاعات گردآوری شده و در حال تكمیل ۳۰ درصد بقیه هستیم.

مجری طرح اشاره كرد: برای تولید انبوه باید نیاز بازار را شناسایی نماییم و علاوه بر آن نیز باید حمایت هایی صورت گیرد و به سبب اینكه حوزه كشاورزی با كشاورزان سروكار دارد، تولید انبوه این محصول حمایت دولت را می طلبد.
وی عنوان كرد: ایران در صادرات خدمات مهندسی در منطقه حرف های زیادی برای گفتن دارد و در حوزه آب نیز این امكان وجود دارد.

بی جن خان تشریح كرد: هرساله كمیته ملی آبیاری و زهكشی كشور، طرح برتر در زمینه تكنولوژی و فناوری حوزه آب را انتخاب می كند كه در سال جدید این طرح «شیر كنترل دبی» بعنوان طرح برتر سال انتخاب شده و در شهریورماه نیز طرح های برتر هر كشور برای انتخاب طرح برتر دنیا معرفی می گردند كه امیدواریم طرح «شیر كنترل دبی» در سطح بین المللی نیز بعنوان طرح برتر انتخاب شود؛ چونكه در این بخش حرف های بسیاری برای گفتن داریم.

به گزارش نقشه به نقل از ایسنا، این طرح پژوهشی مهم و اثرگذار با همكاری محمد بی جن خان، علی مهدوی مزده از اعضای هیئت علمی گروه علوم و مهندسی آب دانشكده كشاورزی و منابع طبیعی و با همراهی غلامرضا بابایی كارشناس این گروه ارائه و اجرا شده است. همین طور در این طرح از همیاری چهار نفر از دانشجویان، پریسا رضازاده، سهیل آتش پرور، فاطمه طیبی و نرگس مهری استفاده شده است.





منبع:

1398/03/27
19:41:48
5.0 از 5
4798
تگهای خبر: بازار , بین المللی , تحقیقات , تكنولوژی
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
GoMap گو کپ