Go Map نقشه

واكنش همجوشی هسته ای در خورشید برای نخستین بار شناسایی شد

واكنش همجوشی هسته ای در خورشید برای نخستین بار شناسایی شد

یك مطالعه جدید به یكی از بزرگترین كشف های فیزیك در هزاره جدید رسیده است كه می تواند به توضیح دلیل وجود همه چیز كمك نماید.


به گزارش نقشه به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، پژوهشگران پروژه "بورکسینو"(Borexino) که از سال ۱۹۹۰ شروع شده است، برای اولین بار در جهان ذراتی به نام "نوترینو" را در خورشید شناسایی نمودند که از آن می توان به همجوشی کربن-نیتروژن-اکسیژن(CNO) درون خورشید پی برد.
این یافته، پیش بینی های نظری را که مربوط به دهه ۱۹۳۰ میلادی است، تأیید می کند.
مدت هاست که دانشمندان تصور می کردند چرخه همجوشی کربن-نیتروژن-اکسیژن(CNO) نوع اصلی همجوشی در جهان است. با این وجود در خورشیدِ "نسبتاً خنک" ما نسبت به ستاره های دیگر، این چرخه تنها یک درصد از انرژی آنرا فراهم می آورد که همین موضوع، تشخیص آنرا دشوار می کند.
هنگامی که این کشف جدید انجام شد، آشکارساز مشهور "بورکسینو" به سختی در جستجو بود تا بتواند نوترینوهایی را که طی همجوشی هسته ای در هسته خورشید تولید می شود، شناسایی کند. این آشکارساز چندین دهه برای اندازه گیری نوترینوهای حاصل از واکنش زنجیره ای پروتون-پروتون خورشید صرف کرده بود.
با این وجود، شناسایی نوترینوهای CNO کاملاً چالش برانگیز بود، برای اینکه روزانه فقط هفت مورد شناسایی می شد. بنا بر این است که حالا کشف آنها بعنوان یکی از بزرگترین کشفیات فیزیک در هزاره جدید مورد ستایش قرار گرفته است.
"جیائوچینو رانوکی" از انستیتوی ملی فیزیک هسته ای ایتالیا(INFN) که یکی از پژوهشگران این پروژه است، می گوید: این کشف واقعا یک پیشرفت بزرگ برای فیزیک خورشیدی و ستاره ای است. این نخستین مدرکی است که نشان میدهد چرخه CNO در خورشید و ستاره ها در حال کار است.
بگفته کارشناسان، این کشف می تواند جهت بررسی مناطق قبلاً غیرقابل دستیابی جهان استفاده گردد. "گابریل اوربی گان" فیزیکدان ذرات در دانشگاه "کالیفرنیا برکلی" که در این تحقیق درگیر نبوده است، می گوید که این کار یک نقطه عطف مهمست.
وی ادامه داد: این کشف، ما را یک قدم به درک ترکیب هسته خورشید و شکل گیری ستارگان سنگین پیش می برد.
وی همین طور افزود که از این تحقیقات جدید می توان برای توضیح کمبود ضد ماده در جهان نیز استفاده نمود. این بدان معناست که سرانجام ممکنست ما در آستانه درک علت و چگونگی وجود جهان باشیم.
نوترینو(neutrino) یک ذره بنیادی است که از نظر الکتریکی خنثی بوده و به ندرت وارد برهمکنش می شود. نوترینو به مدلول «کوچک خنثی»، معمولاً با سرعتی نزدیک به سرعت نور حرکت می کند، از نظر الکتریکی خنثی بوده و قادر می باشد از درون مواد، تقریباً بدون هیچ برهمکنشی عبور نماید. نوترینوها دارای جرم بسیار کوچک، اما غیر صفر هستند.
از آنجایی که نوترینوها بار الکتریکی ندارند، تحت تأثیر نیروهای الکترومغناطیس قرار نمی گیرند. نوترینوها تنها تحت تأثیر نیروی هسته ای ضعیف که در مقایسه دارای بُرد بسیار کوتاه تری از نیروی الکترومغناطیس است، قرار می گیرند؛ پس قادر هستند مسافت های بسیار طولانی را درون مواد بدون برهمکنش طی نمایند.
نوترینوها در ضمن واپاشی بتا، در واکنش های هسته ای مانند آنچه در خورشید یا راکتورهای اتمی رخ می دهند و همین طور در اثر برخورد پرتوهای کیهانی با اتم ها ایجاد می گردند.
سه نوع یا «طعم» نوترینو وجود دارد: الکترون نوترینو، میون نوترینو و تاو نوترینو. همین طور هر یک از آنها پادذره مربوط به خود به نام "پادنوترینو" دارند.
بیشتر نوترینوهایی که از زمین عبور می کنند، از خورشید صادر می شوند. در هر ثانیه از هر سانتی متر مربع زمین، در حدود ۶۵ میلیارد نوترینوی خورشیدی عبور می کند.
این مطالعه در مجله Nature انتشار یافته است.



1399/09/09
23:01:56
5.0 از 5
1194
تگهای خبر: تحقیقات , دانشگاه
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
GoMap گو کپ