Go Map نقشه
دانشمندان دانشگاه شفیلد :

آب جوش آرسنیك برنج را از بین می برد

آب جوش آرسنیك برنج را از بین می برد

به گزارش نقشه دانشمندان ˮدانشگاه شفیلدˮ انگلیس می گویند: قرار گرفتن برنج در آب جوش به مدت پنج دقیقه آرسنیك موجود در آنرا از بین می برد.


به گزارش نقشه به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، محققان انگلیسی به تازگی بهترین روش برای فیلتر کردن سم طبیعی آرسنیک از برنج بدون از دست دادن مواد مغذی و معدنی برنج را عرضه کرده اند.
برنج به صورت طبیعی حاوی مقادیر زیادی آرسنیک است. آرسنیک سمی مهلک است که می تواند سبب مرگ انسان شود، به تازگی کارشناسان بهترین روش برای حذف آن از برنج در حین پخت و پز را گفته اند.
جوشاندن آب پیش از ریختن درون برنج و سپس تخلیه آب بعد از پنج دقیقه، سبب از بین رفتن بیشتر آرسنیک می شود. سپس افراد باید پخت و پز برنج را با افزودن آب، پایین آوردن حرارت و قرار دادن درب قابلمه به پایان برسانند. به تازگی محققان دانشگاه "شفیلد" کشف کردند که روش کوتاه جوشاندن موثرترین روش برای کم کردن سطح آرسنیک در برنج است.
کوتاه جوشاندن(parboiling) یک نوع روش پخت است که در آن ماده غذایی به صورتی جزئی و کوتاه مدت با آب جوش در تماس است. این روش بیشتر برای برنج سبوس دار(پوست دار) انجام می شود، به صورتی که با فشار و بخار لازم سبوس برنج را طوری از دانه برنج جدا می کنند که مواد غذایی آن از سبوس وارد دانه برنج می شود.
یافته های این مطالعه که در مجله "Science of the Total Environment" انتشار یافته، نشان داده است که این روش بیشتر از ۵۰ درصد آرسنیک طبیعی موجود در برنج قهوه ای را از بین می برد. در برنج سفید این روش تا تا ۷۴ درصد آرسنیک را از بین می برد.
طبق آژانس استاندارد غذا(FSA)، حداکثر میزان ایمن مصرف روزانه آرسنیک، هشت میکروگرم در کیلوگرم وزن بدن است. به صورت متوسط وزن یک مرد در انگلیس ۸۳.۶ کیلوگرم است و حد مجاز مصرف روزانه آنها ۶۶۸ میکروگرم یا ۰.۶ میلی گرم است.
انگلستان از مقررات کنونی کمیسیون اروپا در خصوص استفاده از میزان آرسنیک پیروی می کند. ازاین رو قانون میزان آرسنیک در برنج سفید نباید از ۰.۲۰ میلی گرم در کیلوگرم و ۰.۲۵ میلی گرم در هر کیلوگرم در برنج قهوه ای تجاوز کند.
ازاین رو فقط افرادی که روزانه بیشتر از سه کیلوگرم برنج سفید و ۲.۴ کیلوگرم(۵.۳ پوند) برنج قهوه ای استفاده می نمایند، این آستانه را نقض می کنند که این مورد هم می تواند منجر به سرطان ریه، پوست و مثانه شود. با این وجود، ضمن از بین بردن سم مضر برنج، این روش تمام مواد مغذی موجود در محصول را حفظ می نماید.
دکتر "مانوج منون"(Manoj Menon) یکی از نویسندگان این تحقیق اظهار داشت: روش تازه توسعه یافته ما، آسان است و همه می توانند از آن استفاده کنند. ما از میزان آرسنیک در هر بسته برنجی که خریداری می نماییم اطلاع نداریم.
همانطور که اطلاعات ما نشان داده است برنج قهوه ای از نظر غذایی از برنج سفید برتر است اما بیشتر از برنج سفید حاوی آرسنیک است. ما این روش را هنگام تهیه برنج برای نوزادان و کودکان بسیار سفارش می نماییم چونکه این گروه صدمه پذیر، بیشتر در معرض خطر آرسنیک قرار دارند.
این ماده شیمیایی سمی به صورت طبیعی در محصول جمع می شود و با سرطان های در ارتباط با رژیم غذایی و بیماری های کبدی ارتباط دارد. در موارد جدی، می تواند منجر به مرگ شود. آرسنیک توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان بعنوان یک ماده سرطان زا در گروه ۱ طبقه بندی می شود و به علت محلول بودن در آب وارد گیاهان می شود. برنج که غالباً در شالیزارها کشت می شود، ۱۰ برابر بیشتر از غلات دیگر آرسنیک خاک را جذب می کند.





منبع:

1399/08/14
15:13:02
5.0 از 5
1654
تگهای خبر: بین المللی , تحقیقات , دانشگاه , محققان
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
GoMap گو کپ