Go Map نقشه
گزارش نهایی هیات ویژه سیلاب ۹۷؛

ضعف در تعمیر و مرمت زیرساخت ها در سیل خسارت به بار آورد

ضعف در تعمیر و مرمت زیرساخت ها در سیل خسارت به بار آورد

به گزارش نقشه در گزارش نهایی هیات ویژه سیلاب تاكید شد كه ضعف در نگهداری، تعمیر و مرمت زیرساخت ها از جمله پل ها یكی از علل صدمه های وارده بوده است.



به گزارش نقشه به نقل از مهر، بهلول علیجانی در نشست خبری هیات ویژه ملی سیلاب كه امروز به صورت مجازی برگزار شد، اظهار داشت: ما در كارگروه هواشناسی به این نكته مهم رسیدیم كه ماهیت اقلیمی كشور بی نظم است و نمی توان آنرا به صورت دقیق پیش بینی نمود بلكه باید این بی نظمی را در برنامه ها در نظر بگیریم. به خصوص در شرایط فعلی كه با پدیده گرمایش هوا مواجه هستیم، مسئله بی نظمی اقلیم را باید در برنامه های توسعه عمران كشور مورد توجه قرار داد.
برنامه ریزی برای مدیریت توامان خشكسالی و ترسالی
رئیس كارگروه هواشناسی و اقلیم شناسی هیات ویژه گزارش ملی سیلاب با تاكید بر توجه به افزایش مخاطرات سیل و خشكسالی اظهار داشت: در این حوزه می توان اگر در دوره ای با ترسالی مواجه هستیم، از آن شرایط برای جبران در دوره خشكسالی استفاده نمود.
علیجانی به همكاری گروهی در مواقع وقوع بحران، قبل و پس از آن تصریح كرد و اضافه كرد: پیشنهاد ما این است كه یك سایت مجازی برای مدیریت یكپارچه وزارت نیرو، سازمان هواشناسی و شهرداری ایجاد شود تا در آن برنامه ریزی ها دقیق تر صورت بگیرد تا در عین هماهنگی هر كدام به اندازه سهم خودشان فعالیت داشته باشند.
علی اكبر آقا كوچك عضو كارگروه ملی زیرساخت هیات ویژه سیلاب به نتایج این كارگروه اشاره نمود و اظهار داشت: ما به ۸ سوال رئیس جمهور در مورد عملكرد زیرساخت ها پاسخ دادیم؛ همینطور اعلام كردیم كه میزان خسارت ها چقدر بوده و علل فنی خسارت ها و میزان رعایت آئین نامه و استانداردها چه میزان بوده است؟
خسارت ۱۶ هزار میلیاردی به زیرساخت ها
وی با اشاره به اینكه برای انجام این مأموریت مجموعاً ۳۲ نفر فعالیت كردند و در نهایت یك گزارش ۶۰۰ صفحه ای آماده شده است، اظهار داشت: بر مبنای برآوردها مجموعه ۱۶ هزار میلیارد تومان به زیرساخت ها شامل پل، مدارس، مراكز درمانی، شبكه های آب و فاضلاب، شبكه های توزیع نفت و گاز، زیرساخت های كشاورزی و مخابرات و … خسارت وارد شده است.
خوزستان بیشترین خسارت را در سیلاب ۹۷ داشت
عضو كارگروه ملی زیرساخت هیات ویژه سیلاب اظهار داشت: از نظر استانی استان های خوزستان، لرستان، ایلام، كرمانشاه و مازندران به ترتیب بیشترین خسارت ها در سیلاب دیدند. در بعضی استان ها ۳۰ درصد خسارت گزارش شد كه به علت سیل های محلی و زمین لغزش ها این خسارت ها وارد شده است.
زیرساخت هایی كه بیشترین خسارت را دیدند
آقا كوچك با بیان این مطلب كه به لحاظ نوع زیرساخت، زیرساخت های كشاورزی، راه ها و آب و فاضلاب بیشترین خسارت ها را دیدند، تصریح كرد: در گزارش این كارگروه مشخص شد كه دلیل خسارت ها، بعضاً به نواقصی برمی گردد كه در آئین نامه وجود دارد.
وی افزود: همینطور برای ما محرز شد كه در نظام فنی و اجرایی كشور مسائلی شامل طراحی استانداردها، بودجه ریزی و روابط كارفرما و پیمانكار ضعف هایی وجود دارد؛ چون كه بعضاً مشخص شد زیرساخت های برخی سدها، پل ها، مجتمع های تولید نیرو كه با استفاده از استانداردهای معتبر طراحی شده اند، صدمه جدی ندیده اند. این به بدان معناست كه نظام فنی و اجرایی می تواند این مسائل را پیش بینی نماید اما در بعضی موارد نیازمند اصلاحاتی است.
ضعف در نگهداری، تعمیر و مرمت زیر ساخت ها
عضو كارگروه ملی زیرساخت هیات ویژه سیلاب ضعف در نگهداری، پایش، تعمیر و مرمت زیرساخت ها همچون پل ها یكی از علل صدمه های وارده بوده است، خاطرنشان كرد: یكی از پیشنهادات ما در این گزارش این است كه به حجم زیاد پروژه های عمرانی كه به لحاظ بودجه توانایی رسیدگی به آن وجود ندارد، رسیدگی شود.
آقاكوچك اضافه كرد: در این گزارش سازمان های مسئول همچون وزارت نیرو، جهاد كشاورزی، وزارت راه، وزارت كشور، سازمان برنامه و بودجه و وزارت نفت را مورد خطاب قرار دادیم و به آنها سفارش هایی را در خصوص قبل، حین و پس از وقوع بحران عرضه دادیم. همینطور برای سازمان های مردم نهاد كه می توانند نقش مهمی در تاب آوری زیرساخت ها داشته باشند، پیشنهاداتی را مطرح كردیم.

1398/12/19
22:57:40
5.0 از 5
3782
تگهای خبر: سایت , طراحی
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
GoMap گو کپ