Go Map نقشه
رییس پژوهشكده غدد درون ریز و متابولیسم:

اهمیت پژوهش در كشور ما نهادینه نشده است

اهمیت پژوهش در كشور ما نهادینه نشده است

به گزارش نقشه رئیس پژوهشكده غدد درون ریز و متابولیسم با اشاره به اینكه متاسفانه پژوهش در كشور ما نهادینه نشده است، اظهار داشت: مسئولین كشوری باید تشنه تولیدات علمی دانشگاه ها باشند، چراكه هیچ كشوری بدون پژوهش پیشرفت نمی كند و تنها راه موفقیت در ماراتن علمی جهانی و جلوگیری از وابستگی، تحقیق و پژوهش است.


به گزارش نقشه به نقل از ایسنا، دكتر فریدون عزیزی در میزگرد هفته پژوهش در دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با اشاره به تاریخچه تاسیس دانشگاه و شیوه انتقال دانش، اظهار نمود: امروز در مقطعی قرار داریم كه باید به بحث پژوهش در جهت حل مشكلات جامعه توجه جدی شود كه البته در دانشگاه های علوم پزشكی این مساله از چند دهه پیش شروع شده است، به عبارت دیگر در دانشگاه ها باید نیرویی تربیت شود كه علاوه بر دانش و پژوهش، توانمندی خلق ثروت هدفمند و مبتنی با نیاز جامعه را كسب كند.
وی با اشاره به اینكه دانشگاه های نسل سه با همین هدف مطرح شده اند، اظهار داشت: دانشگاه ها همین طور باید به فكر تامین رفاه جامعه باشند كه این مساله در دانشگاه های علوم پزشكی از اصول اساسی است. به عبارت دیگر باید به بینش، دانش، علم، تحقیق هدفمند و خلق ثروت و ایجاد رفاه در جامعه توجه گردد.
عزیزی در این رابطه به پژوهش هدفمند مركز تحقیقات غدد در سال 68 اشاره نمود كه به دنبال شناسایی كمبود ید در سفره غذایی افراد و در نتیجه آن تاثیر در ضریب هوشی كودكان اجرا شد و اظهار داشت: به دنبال شناسایی این نیاز طی همكاریهای بین بخشی و تولید نمك ید دار این نیاز در جامعه مرتفع شد كه در نهایت منجر به جبران این كمبود و ارتقای ضریب هوشی افراد شد. بدین سبب در این طرح با عنایت به نیاز جامعه و در جهت ارتقای سلامت اقدام شد.
رئیس پژوهشكده غدد درون ریز و متابولیسم در بخش دیگر این میزگرد با تاكید بر اینكه اهمیت پژوهش در كشور ما نهادینه نشده است، اظهار داشت: اگر هم مسئولی در این رابطه حرف می زند متاسفانه فقط در حد حرف و صحبت باقی می ماند، البته این نقص دولت ها نیست بلكه مساله ای است كه در تمام كشورهای جهان سوم مشاهده می شود.
وی یكی از رسالت های مهم اصحاب رسانه را فرهنگسازی در زمینه اهمیت پژوهش در حل مسایل جامعه دانست و اظهار داشت: رسانه باید این مسایل را در جامعه منعكس كرده و مسئولین نیز نسبت به تقویت پژوهش اقدام نمایند.
وی تولید علم را محدود به نشر مقاله ندانست و افزود: تحقیق یك پروسه تغییر و كشف و ایجاد كننده تحول در سطح جامعه است كه البته این مساله تنها وظیفه دانشگاه نیست و باید از طرف دولت و سایر ارگان ها حمایت شود.
عزیزی با تاكید بر اینكه شواهد علمی و نتایج تحقیقات باید در تصمیم گیری های كشور نقش عمده داشته باشد، اظهار نمود: متاسفانه مسئولان در تصمیم گیری ها یا تعقل نمی كنند یا اگر می كنند برمبنای شواهد و تحقیقات نیست.
وی با اشاره به اینكه مسئولین كشوری باید تشنه تولیدات علمی دانشگاه ها باشند، اظهار داشت: تا زمانیكه این نوع ذهنیت و این نوع رشد تفكری در جامعه ایجاد نشود، مشكلات وجود دارد.
این استاد پیشكسوت علوم پزشكی با اشاره به اینكه متاسفانه سفارشی برای انجام طرح های پژوهشی به دانشگاه ها ارسال نمی گردد، اظهار داشت: البته با وجود وزارت بهداشت وضعیت دانشگاه های علوم پزشكی نسبت به سایر دانشگاه ها بهتر است.
رئیس پژوهشكده غدد درون ریز، نیروهای خلاق و توانمند را از مهمترین ستون های نظام های دانشگاهی دانست و اظهار داشت: دانشگاه های ما از این دست نیروها بهره مند بوده و نظام آموزش پزشكی ما نیز از 30 سال قبل در وضعیت خوبی بوده و منجر به خروجی های مستعد و توانمندی شده است.
عزیزی با انتقاد از وضعیت بودجه پژوهش كشور اظهار داشت: از برنامه سوم پنج ساله مجلس تا كنون هرسال بر تخصیص 2 تا 3 درصد GDP به پژوهش تاكید شده ولی متاسفانه این مساله تا امروز محقق نشده و این رقم بین 0.4 تا 0.6 متغییر است و سهم بخش خصوصی در زمینه تخصیص بودجه پژوهش نیز بسیار ناچیز است.
وی با اشاره به اینكه متاسفانه در كشور ما به دانشمند و نخبه اعتماد و اطمینانی وجود ندارد، اظهار داشت: مسئولین نیازهای خودرا از بیرون خریداری نموده و از دانشگاه تامین نمی كنند.
عزیزی با اشاره به رشد مطلوب دانشگاه ها اظهار داشت: بعنوان نمونه در دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی از پنج پروژه تحقیقاتی در سال 64 به 2000 پروژه تا به امروز رسیده ایم كه رشد خوبی است.
معاون سابق فرهنگستان علوم پزشكی درانتها با اشاره به افزایش چشم گیر توان علمی دانشگاه ها، اظهار داشت: با این وجود باید علاوه بر تقویت زیرساخت ها و تامین بودجه، اطمینان و اعتماد به دانشگاه ها افزایش پیدا كند.




منبع:

1398/09/26
19:13:28
5.0 از 5
4819
تگهای خبر: تحقیقات , دانشگاه , وزارت بهداشت
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
GoMap گو کپ