Go Map نقشه
پژوهشگران مطرح كردند

راهكارهایی برای كاهش سردردهای میگرنی

راهكارهایی برای كاهش سردردهای میگرنی

نقشه: حدود ۹۲درصد سردردها بعنوان سردردهای نوع تنشی و میگرن شناخته شده اند. درمان دارویی بیماری میگرن به تنهایی كافی نیست، همینطور در میان درمان های غیر دارویی باید به دنبال درمان با تاثیرگذاری بالاتر و هزینه كمتر و كم خطر بود.


به گزارش نقشه به نقل از ایسنا، سردرد یكی از شایع ترین علت های رفتن به پزشك است و احتمال بروز سردرد در طول عمر برای زنان ۹۵درصد و برای مردان ۹۰درصد است. در این راستا میگرن دومین نوع از سردردها است كه میلیون ها نفر از مردم سراسر جهان را رنج می دهد. سردردهای میگرنی معمولا ۴ تا ۷۲ ساعت طول می كشد و اغلب با تهوع، استفراغ و ترس از نور و صدا همراه می باشد. از آنجایی كه بیماری میگرن ناتوان كننده است می تواند افزایش بار اقتصادی بر فرد و جامعه داشته و تاثیرات عمده ای بر كیفیت زندگی بیمار بگذارد.
در پژوهشی كه توسط تیم پژوهشگران متشكل از افشین رهبرقاضی (دانشجوی دكتری فیزیولوژی ورزشی) و معرفت سیاه كوهیان (استاد فیزیولوژی ورزشی) انجام شده، آمده است: «شاید بتوان از فعالیت های هوازی و مصرف منیزم بعنوان یك روش درمانی برای بهبود شدت سردرد بیماران مبتلا به میگرن استفاده نمود. همینطور وراثت نقش مهمی در بیماران میگرنی دارد. اما عوامل دیگری همچون استرس، افسردگی، اختلالات خواب عدم تعادل هورمونی هم این بیماری را تحریك می كند.»
در این پژوهش كه با جامعه آماری زنان مبتلا به میگرن ۲۵ تا ۴۰ سال انجام شده، محققان می خواهند به این سؤال پاسخ دهند كه آیا تمرینات هوازی و مصرف منیزیم شدت سردرد بیماران میگرنی را بهبود می بخشد یا خیر؟
یافته ها نشان می دهند: « میگرن یك اختلال عصبی است كه در اثر مجموعه ای از وقایع در مغز و ساقه مغز روی می دهد و فقط یك سردرد نیست. در حدود ۹۲درصد سردردها بعنوان سردردهای نوع تنشی و میگرن شناخته شده اند. درمان دارویی بیماری میگرن به تنهایی كافی نیست، همینطور در میان درمان های غیر دارویی باید به دنبال درمان با تاثیرگذاری بالاتر و هزینه كمتر و كم خطر بود. از میان روش های غیردارویی فعالیت هوازی منظم، به لحاظ سهولت در اجرا و به كارگیری آن توسط بیماران و نداشتن هزینه اضافی می تواند بهترین روش برای كاهش شاخصهای سردرد میگرنی و بهبود آن باشد.»
محققان می گویند: « منیزیم هم بعنوان یك عنصر داخل سلولی مهم می باشد كه عملكردهای مختلفی دارد. كمبود منیزم نقش مهمی در پاتوژنز سردردهای میگرنی بازی می كند. منیزیم خوراكی در پروفیلاكسی میگرن موثر بوده است. ورزش یك فعالیت بدنی منظم، هدفمند و تكرارشونده است كه با هدف بهبود آمادگی جسمانی صورت می گیرد. ورزش هوازی برای پیشرفت انواع اثرات روانی فیزیولوژیك از جنبه افزایش توجه، ظرفیت حافظه و اثرات ضد درد مورد توجه است. برای افراد مبتلا به میگرن هم فعالیت بدنی راهكاری برای كاهش درد و ناراحتی به حساب می آید.»
رهبر قاضی و همكارانش می گویند: « پزشكان ورزش هوازی را برای هر دو نوع سردرد تنشی و میگرن پیشنهاد می كنند. تاثیرات سودمند ورزش بر شاخصهای میگرنی و افزایش سطح اندروفین بتا پس از برنامه حاد و مزمن ورزش مورد توجه است. تمرینات هوازی در روند بهبود بیماران میگرنی موثر بوده است. همینطور در تحقیقی دیگر بهبود حداكثر اكسیژن مصرفی بیماران میگرنی با فعالیت هوازی گزارش شده بود. مصرف منیزیم هم توانسته تأثیر موثری بر میگرن داشته باشد.»
در نتایج این پژوهش آمده است: « شاخصهای سردرد بیماران میگرنی كه هشت هفته برنامه تمرینات هوازی را به صورت منظم به همراه مصرف منیزیم داشته اند، بهبود یافت و می توان اظهار داشت كه پیشگیری به صورت درمان غیردارویی و دارویی آنها با ورزش امكان دارد گزینه مناسبی باشد. برای درمان پیشگیرانه میگرن در بیمارانی كه دوست ندارند روزانه دارو مصرف كنند، موارد تكمیلی مثل ورزش وجود دارد. احیانا بتوان با فعالیت هوازی و مصرف منیزم بعنوان یك روش درمانی مكمل در كمك رسانی درمان های دارویی در بیماران مبتلا به میگرن به منظور كاهش شدت سردردهای آنان استفاده می كنكرد.»
این پژوهش در شماره یكم مجله دانشكده پزشكی دانشگاه علوم پزشكی مشهد انتشار یافته است.



1398/09/08
10:18:13
5.0 از 5
4216
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
GoMap گو کپ